ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ25.01.2018Άρθρα

Η Ν.Δ. άλλαξε τη στάση της μετά το συλλαλητήριο, ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να περιφρονεί τον λαό

Στο φύλλο της «δημοκρατίας» της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου έγραφα εν όψει του επικείμενου τότε συλλαλητηρίου: «Θεωρώ δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες πριν από το συλλαλητήριο, όταν πια θα έχουν συνειδητοποιηθεί από όλους το μέγεθος που αυτό θα λάβει, αλλά και η τεράστια δυναμική του για την αποτροπή του επιχειρούμενου ξεπουλήματος του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας μας, οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα κρατούν μία επιφυλακτική έως και εχθρική

στάση απέναντι στο συλλαλητήριο θα διαγκωνιστούν σε μία προσπάθεια οικειοποιήσεώς του».

Και πράγματι αυτό συνέβη. Το μήνυμα που έδωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κατακλύζοντας μία απόσταση 8 χιλιομέτρων, από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής και από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου έως την πλατεία της ΧΑΝΘ, ήταν σαφές: Οποιαδήποτε εκχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας μας ή παραγώγων του στους Σκοπιανούς είναι πράξη εθνικής προδοσίας και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Η Μακεδονία ήταν πάντοτε αποκλειστικώς ελληνική και τέτοια θα παραμείνει.

Το μήνυμα φαίνεται πως το έλαβε σοβαρά υπ’ όψιν της η Ν.Δ., που από την επομένη του συλλαλητηρίου μετέβαλε άρδην τη θέση της σχετικά με το όνομα, μίλησε για σεβασμό της λαϊκής βούλησης κ.λπ. Μόνον ο βλάκας δεν αλλάζει γνώμη, αλλά μάλλον καθυστερήσατε κάπως, κύριοι του Μοσχάτου. Δεν ξέρω ποιους μπορείτε να πείσετε ως μετά Χριστόν προφήτες, κάτι που το ένιωσαν και κάποιοι από τους βουλευτές σας που εμφανίστηκαν στο συλλαλητήριο, όπως ο κ. Καλαφάτης, που λίγο έλειψε να έχει την τύχη του... Ζουράρι!

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, διεσώθη κάνοντας στροφή 180 μοιρών στις απόψεις του και τελικά όχι μόνο παρότρυνε το ποίμνιό του να προσέλθει στην εκδήλωση, αλλά παρέστη και ο ίδιος, εισπράττοντας παρά ταύτα μία χλιαρή απλώς επιδοκιμασία της παρουσίας του.

Αυτοί που δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν την πραγματικότητα φαίνεται πως είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. «Δεν αλλάζουμε», λέει, «άποψη εξαιτίας του συλλαλητηρίου»! Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας προφανώς εμμένει στην άποψή του ότι ως Ελληνες δεν έχουμε την αποκλειστικότητα στην κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Εδωσε, μάλιστα, γραμμή και στον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, ώστε να πει κι αυτός έπειτα από λίγες ημέρες ακριβώς το ίδιο! Εμμένει προφανώς στην άποψη ότι δεν είναι και παράλογο να ενυπάρχει το «Μακεδονία» στο όνομα του κρατιδίου βορείως των συνόρων μας!

Υποθέτω πως ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει άγνοια του κινδύνου που δημιουργείται από τις δηλώσεις του αυτές. Αν οι προκάτοχοί του καταποντίστηκαν και εξαφανίστηκαν ως πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό λόγω της εθελόδουλης στάσης τους απέναντι στις προκλητικές αξιώσεις των δανειστών, αυτός κινδυνεύει να εξαφανιστεί για εντελώς διαφορετικό λόγο, έχοντας, μάλιστα, ίσως επιτύχει να βγάλει τη χώρα από τα δύσκολα των Μνημονίων!

Αυτός ο διαφορετικός λόγος, όμως, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητός και αποδεκτός από τις αριστερές ιδεοληψίες, αφού έρχεται σε αντίθεση με αυτές. Η αναγκαιότητα υπεράσπισης των πατρίων δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητή ως τέτοια από εκφραστές αδιέξοδων διεθνιστικών εμμονών.

Είναι αδιανόητο για μία κυβέρνηση (και μάλιστα της Αριστεράς) να αγνοεί με τόσο περιφρονητικό τρόπο τον λαό. Η αγνόηση, όμως, της εκπεφρασμένης πλέον βούλησης του λαού δείχνει ότι σε κάποιες άλλες πλάτες στηρίζεται ο κ. Τσίπρας. Και κάποιοι άλλοι ολιγόνοες στο παρελθόν είχαν εμπιστευθεί αυτές τις πλάτες και εδώ και 44 χρόνια ο Ελληνισμός θρηνεί για το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου μας.

Ας ελπίσουμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα υπερισχύσει το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός από τη Θεσσαλονίκη.

*Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα»

Keywords
Τυχαία Θέματα