Ανασφάλιστα οχήματα: Τα λάθη και οι παγίδες!

Ανασφάλιστα οχήματα: Τα λάθη και οι παγίδες!09.05.2018Άρθρα

Πώς θα αποφύγουν τα πρόστιμα όσοι έλαβαν μήνυμα στο TAXISnet μετά τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ

Ελαβα μήνυμα στον λογαριασμό μου στο TAXISnet ότι έχω στην κατοχή μου ανασφάλιστο όχημα και θα πρέπει να πληρώσω 250 ευρώ. Ομως έχω μεταβιβάσει το αυτοκίνητο. Πώς θα γλιτώσω από την πληρωμή του προστίμου;» Αυτό είναι ένα από τα λάθη που προέκυψαν κατά τη διασταύρωση που έτρεξε στις 30 Απριλίου

η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να εντοπίσει τα ανασφάλιστα οχήματα.

Από προχθές οι ιδιοκτήτες 436.653 οχημάτων τα οποία εντοπίστηκαν ως πιθανά ανασφάλιστα είδαν ένα μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό τους στο TAXISnet με το οποίο ενημερώθηκαν ότι βρέθηκαν με ανασφάλιστο όχημα. Αν πράγματι έχουν ανασφάλιστο όχημα, για να μπορέσουν να το ασφαλίσουν θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα το παράβολο-πρόστιμο.

Εάν όμως έχει γίνει λάθος, όπως για παράδειγμα ότι το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο, θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή του προστίμου, το οποίο ανέρχεται σε 100-250 ευρώ ανάλογα τον κυβισμό.

Εάν έγινε λάθος και το όχημα εμφανίζεται στη λίστα των μη ανασφάλιστων, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πράξουν ανάλογα τα εξής:

Αγνωστο όχημα – αλλαγή αριθμού κυκλοφορίας – διαγραφή – ακινησία: Απευθυνθείτε στη ΔΟΥ σας προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.).

• Μεταβίβαση οχήματος: Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε ΚΕΠ και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε ΔΟΥ προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του ΚΕΠ για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης, προκειμένου να ακυρωθεί το παράβολο.

• Κληρονόμοι οχήματος: Σε περίπτωση που είστε κληρονόμος οχήματος του οποίου ο θανών είχε την πλήρη και αποκλειστική κυριότητα και αυτός απεβίωσε μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών πριν από τη διασταύρωση, δεν θα εκδοθεί παράβολο για το εν λόγω όχημα. Κατ’ εξαίρεση και αποκλειστικά στις περιπτώσεις όπου ο θάνατος επήλθε από τις 30/3/2018 και δεν δηλώθηκε στην Εφορία από τους κληρονόμους, το παράβολο μπορεί να ακυρωθεί από τη ΔΟΥ ύστερα από αίτημα των κληρονόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα