Προφυλάκιση για τρεις νοσηλευτές του Λαϊκού και μία φαρμακοποιό

Προφυλάκιση για τρεις νοσηλευτές του Λαϊκού και μία φαρμακοποιό09.05.2018Αστυνομικά

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φαρμάκων» έκλεισε με προφυλακίσεις, για να ανοίξει ένας νέος, με στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο προκειμένου να διαπιστωθεί μέχρι πού έφταναν τα πλοκάμια της οργάνωσης.

Στοίχημα για την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς είναι να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης στην οποία φέρεται μέχρι τώρα ότι εμπλέκονται

36 πρόσωπα, με τον αριθμό, ωστόσο, των κατηγορουμένων να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί. Μάλιστα, ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση και μεγαλογιατροί που υπηρετούν σε νοσοκομεία σε όλη τη Ελλάδα αλλά και υπεύθυνοι φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Οι 21 κατηγορούμενοι που βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, τα περασμένα εικοσιτετράωρα, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις. Στις μαραθώνιες απολογίες τους έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τον ρόλο τους στην οργάνωση, που εμφανίζεται να δρούσε σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα, διακινώντας παράνομα στο εξωτερικό πανάκριβα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης πήραν τον δρόμο για τη φυλακή τέσσερις από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν κομβικό ρόλο στην υπόθεση, ενώ άλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, είναι μια γυναίκα φαρμακοποιός, διαχειρίστρια φαρμακείου στην Καλλιθέα, δύο γυναίκες νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου και ένας συνταξιούχος νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου. Στις απολογίες τους φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με τη μία νοσηλεύτρια του Λαϊκού να επιμένει πως σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν μειωμένες δόσεις φαρμάκων σε ασθενείς, καθώς αυτό θα είχε επιπτώσεις στη θεραπεία τους. Επιπλέον, υπογράμμισε πως από την ετήσια και τη μηνιαία απογραφή του φαρμακείου και της μονάδας δεν έχει προκύψει ποτέ το παραμικρό έλλειμμα.

Την ίδια ώρα, ο συνταξιούχος νοσηλευτής ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία πρόσβαση σε φάρμακα. «Δυο - τρεις φορές παρέδωσα φάρμακα που άφησαν στο νοσοκομείο συγγενείς καρκινοπαθών, γιατί δεν τα χρησιμοποιούσαν πια και δεν τα χρειάζονταν. Εγώ τα έδωσα σε αλλοδαπό συγκατηγορούμενό μου έναντι μικρής προμήθειας» φέρεται ότι είπε. Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας από τους κατηγορούμενους γιατρούς στην απολογία του ισχυρίστηκε πως συνταγογράφησε κάνοντας εξυπηρέτηση στον συγκατηγορούμενο συνάδελφό του και δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα.

Μαρία Ζαχαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα