Kapani Project για 3η χρονιά!

Kapani Project για 3η χρονιά!09.05.2018Τέχνες

Το 1ο SKG Bridges Festival, που αρχίζει σήμερα, είναι η «πρόβα τζενεράλε» της δράσης πολιτισμού

Από την
Ελένη Σκάρπου

Θεσσαλονικείς, τουρίστες, φοιτητές, περαστικούς, επισκέπτες, εργαζομένους, οικογένειες, μουσικόφιλους, λάτρεις των τεχνών, αραχτούς, μοναχικούς, παρέες! Σε όλους αυτούς απευθύνεται το Kapani Project, που φέτος επιστρέφει δριμύτερο, επεκτείνεται,

ζωηρεύει και εδραιώνεται όλο και περισσότερο στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της πόλης. Για τρίτη χρονιά μάς βάζει στον παλμό της κεντρικής αγοράς στο Καπάνι, της δίνει παλμό, μας ξανασυστήνει αυτό το κομβικό σημείο γεμάτο μνήμες, ιστορία, γεύσεις, μυρωδιές, καθαρά βλέμματα και αυθεντικότητα.

Το 3ο Kapani Project προετοιμάζεται από τώρα για την 6η Οκτωβρίου, και εμείς δεν έχουμε παρά να μετρήσουμε αντίστροφα μέχρι το φθινόπωρο. Για ένα ολόκληρο 24ωρο, οι τέχνες και οι άνθρωποι θα συναντηθούν εδώ, θα εμπλακούν μεταξύ τους, θα μας μιλήσουν τη γλώσσα τους, θα μας ταξιδέψουν και θα μας χαρίσουν στιγμές αξέχαστες, όπως άλλωστε συνέβη και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αστικό υπερθέαμα

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και τα στενά της Βλάλη, της Κυδωνιάτου, της Ασκητού και της Σπανδώνη θα θυμίσουν ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με υπέροχα ερεθίσματα από το περιβάλλον. Με μότο «Ανθρωποι και τέχνες, φαντασία και δημιουργικότητα», το 3ο Kapani Project έρχεται για να αναδείξει την αγορά μέσα από την τέχνη και την τέχνη μέσα από την αγορά! Εδώ θα βρούμε τον δικό μας χτύπο, συμμετέχοντας ως θεατές ή και ως εθελοντές σε αυτό το αστικό υπερθέαμα.

Στα στενά της αγοράς

«Το Kapani Project έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προκειμένου να αναδείξει τη δημιουργική φωνή της Θεσσαλονίκης. Τη φωνή των καλλιτεχνικών ομάδων που ενώνονται για να μεταμορφώσουν τα στενά της Αγοράς Καπάνι σε ένα σκηνικό εικοσιτετράωρης διασκέδασης, όπου η μουσική, οι κινήσεις και τα θεάματα δίνουν στον παλμό της πόλης τον δικό τους χτύπο. Η οργανωτική ομάδα του Kapani δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εκφράσουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους, καλώντας τους να γεμίσουν τα στενά της αγοράς, αφήνοντας το δικό τους στίγμα και κάνοντας τις δικές τους προτάσεις πράξη χωρίς κανένα όριο! Εκεί όπου οι τέχνες βρίσκουν την ελευθερία της έκφρασης και η αγορά τούς ανθρώπους που έχει ανάγκη» αναφέρουν οι διοργανωτές και πιστεύουν ότι και φέτος αυτή η δημιουργική πνοή από live acts, dj sets, performances και εκθέσεις θα αναδείξει το καλλιτεχνικό πρόσωπο της πόλης, ενεργοποιώντας αυτό το μέρος που υπήρξε καταλυτικό στο παρελθόν για την κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Ονειρικός πολυχώρος

«Ελάτε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την αγορά. Να γίνουμε το πολιτιστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης που την κάνει να προχωρά, να εξελίσσεται, να αποκτά το δικό της κοινό στον τουριστικό χάρτη! Ελάτε να γίνουμε οι εμπνευστές της!» Με αυτόν τον τρόπο μάς προσκαλεί η ομάδα του Kapani Project. Τα stages θα φιλοξενήσουν djs και μουσικά σχήματα. Η μουσική βαλκανική γεύση θα είναι έντονη σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς το πρότζεκτ μεγαλώνει και ανοίγεται σε γειτονικές χώρες, που λαχταρούν να τρυπώσουν στα ελληνικά φεστιβάλ. Μόλις λοιπόν η αγορά κλείσει, το Καπάνι θα μεταμορφωθεί σε έναν ονειρικό πολυχώρο με χαμηλά φώτα και σπάνια ακούσματα, δίνοντας έμφαση στη μουσική περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Συνεργασίες με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αλλά και με άλλους φορείς της πόλης θα πρωταγωνιστήσουν οπωσδήποτε, ενώ performances που θέλουν να δώσουν το δικό τους μήνυμα στον κόσμο θα μας καθηλώσουν, θα μας προβληματίσουν, θα μας ξυπνήσουν από τον λήθαργό μας.

Ελεύθερη η είσοδος

Το Kapani Project ξεκίνησε το 2016 για να δώσει στα θεσσαλονικιώτικα happenings έναν αστικό χαρακτήρα, με εναλλακτικό τρόπο. Κι αν δεν αντέχουμε να περιμένουμε έως τις 6 Οκτωβρίου, το Kapani Project μάς δίνει μια πρώτη γεύση, με αφορμή το 1ο SKG Bridges Festival που ξεκινά σήμερα. O πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας φιλοξενεί αύριο, Πέμπτη, την ομάδα του Kapani Project με ένα μεγάλο street party, συστήνοντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης τους μουσικούς της! George Avramidis Music and Invented Memories, Dynamind Big Band, Souled Out και The Dude μάς επιφυλάσσουν μια συναυλία στο κέντρο της πόλης με ελεύθερη είσοδο, λίγο μετά τις 19.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα