Αγωνία για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Αγωνία για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού09.05.2018Οικονομία

Δεν εκδόθηκε ακόμη υπουργική απόφαση

«Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού... Η τύχη του αγνοείται», όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, τ. ΟΕΕ, τ. ΟΕΚ, κάνοντας σε ανακοίνωσή του

λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της απαραίτητης -για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του νέου προγράμματος για το 2018- υπουργικής απόφασης.

«Εξι χρόνια μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, οι ελάχιστοι πλέον ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που εκπονείται από τον ΟΑΕΔ έχουν δικαιολογημένα πολλά ερωτήματα σχετικά με την “καθυστέρηση” που παρατηρείται για το 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, από τον σύλλογο. Οπως είναι γνωστό, κατά τα προηγούμενα έτη οι προκηρύξεις των προγραμμάτων ανακοινώνονταν μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα δίνονταν στη δημοσιότητα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Παράταση

Φέτος από τον ΟΑΕΔ δόθηκε χρονική παράταση στην έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος έως τις 25 Απριλίου και... έκτοτε η «τύχη του αγνοείται», με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ να επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Η απαραίτητη υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί και τα ερωτήματα για τυχόν εμπλοκή στην όλη διαδικασία του προγράμματος μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου υπενθυμίζονται τα ευτράπελα που έλαβαν χώρα πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε -με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους που θα λάμβαναν μέρος στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το 2017- σωρεία λαθών καταχώρiσης και μοριοδότησης των ωφελουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα