Πάιατ: Θέλουμε δυνατή Ελλάδα το 2018. Κρίσιμες οι επόμενες 100 ημέρες

Πάιατ: Θέλουμε δυνατή Ελλάδα το 2018. Κρίσιμες οι επόμενες 100 ημέρες09.05.2018Πρόσωπα

«Θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή το 2018, όπως τη θέλαμε δυνατή και το 1949»!

Αυτό τόνισε χθες σε ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Και ίσως η φράση να έχει τη σημασία της, αφού σαν χθες, 8 Μαΐου, γεννήθηκε ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν!

Ο Τζ. Πάιατ χαρακτήρισε τις επόμενες 100 ημέρες κρίσιμες για την Ελλάδα, αφού αναμένεται το τέλος των Μνημονίων και θα πρέπει να στηριχθεί η ελληνική οικονομία στις δικές της δυνάμεις.

«Ποτέ άλλοτε οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν βρίσκονταν σε καλύτερο σημείο» τόνισε ο ομιλητής, σημειώνοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών «απλώνεται σε σειρά τομέων, σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο».

Σε ερώτηση σχετικά με την ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε ευχή για την αίσια εξέλιξη του θέματος «μεταξύ δύο συμμάχων χωρών», αλλά αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία με κατηγορίες οι οποίες είναι αναληθείς, «αφού δεν έχει ουδεμία διασύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ψευδώς αναφέρουν μαρτυρίες...».

Ο Τζ. Πάιατ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας και στα μεγέθη του ελληνόκτητου στόλου που αποτελεί τον πρώτο στον κόσμο και στις επενδύσεις στις οποίες προβαίνουν οι Ελληνες εφοπλιστές για την ενίσχυση της θέσης τους διεθνώς, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική ναυτιλία αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι Ελληνες αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα επικείμενα Ποσειδώνια, ανέφερε ότι αμέσως μετά τον Ιούνιο θα συνοδεύσει στην Ουάσινγκτον ελληνική αποστολή για επαφές με αμερικανικές εταιρίες, ενώ τον ίδιο μήνα θα γίνει και ένα Road Show από το ελληνικό Χρηματιστήριο.
Τέλος, έδωσε ραντεβού στους εφοπλιστές «τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα και η εκπροσώπησή της θα είναι σημαντική, με εντολή του προέδρου Τραμπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα