Ανακωχή και αναβολή στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ!

Ανακωχή και αναβολή στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ!28.06.2018Επιχειρήσεις

Τράπεζες και ξένοι μέτοχοι πιέζουν για παύση πυρός και αλλαγή ημέρας Δ.Σ. στα εσωτερικά της εταιρίας. Σκληρή απάντηση Κούτρα στις δηλώσεις Προβόπουλου

Από τον
Φώτη Κόλλια

Προς αναβολή οδεύει η συζήτηση των διοικητικών αλλαγών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά τη γενική συνέλευση της Παρασκευής, όπως έχουν ζητήσει τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα των βασικών μετόχων (η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση και αυτή των Λ. Μπόμπολα - Δημ. Κούτρα), μετά την παρέμβαση ξένων μεγάλων μετόχων. Πιέσεις για ανακωχή

ασκούνται και από τις τράπεζες, οι οποίες επισήμως κρατούν αποστάσεις.

Χθες, όμως, ο αντιπρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Κούτρας «σήκωσε το γάντι» και απάντησε με σκληρό τρόπο σε δηλώσεις του πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στο Bloomberg. Ο κ. Προβόπουλος προτείνεται για τη θέση του προέδρου στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την πλευρά Καλλιτσάντση. Ο κ. Κούτρας δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με τη χρεοκοπία της χώρας να οδηγήσουν στον ίδιο δρόμο τον όμιλο Ελλάκτωρ, τους 23.000 μετόχους του και τους 10.000 εργαζομένους».

Η επενδυτική εταιρία Horizon, που ελέγχει άνω του 4,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ξένο θεσμικό επενδυτή μετά την Amber (κατέχει περί το 5%), έχει ζητήσει με επιστολή της να αναβληθεί η συζήτηση για τις διοικητικές αλλαγές για έναν μήνα, ώστε να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες θα δεσμευτούν ότι θα σταματήσουν τις εκατέρωθεν διαρροές και ανακοινώσεις.

Οι ξένοι επενδυτές ζητούν να μην τεθούν προς συζήτηση στην αυριανή γενική συνέλευση τόσο η πρόταση της πλευράς Καλλιτσάντση για την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου χωρίς τους Λ. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα όσο και η πρόταση των τελευταίων για νέο Δ.Σ., στο οποίο δεν θα συμμετέχουν οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Χθες, η πλευρά Καλλιτσάντση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επιμένει ότι μερικά από τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η άλλη πλευρά είναι «επιλεκτικά και παραπλανητικά». Οι συνεταίροι τους επιμένουν, επίσης, για την ακρίβεια των στοιχείων που παρουσίασαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα