«Ξαναχτύπησε» ο ιός του Δυτικού Νείλου

«Ξαναχτύπησε» ο ιός του Δυτικού Νείλου28.06.2018Υγεία

Νοσηλεύονται δύο άτομα από τη δυτ. Αττική, το ένα σοβαρά

Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο μέλη μιας οικογένειας από τη δυτική Αττική, τα οποία αποτελούν τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2018, που επιβεβαιώθηκαν χθες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας ασθενής νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου και ο δεύτερος στην αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Ωστόσο ο ένας εκ των δύο παρουσιάζει πιο

σοβαρές επιπλοκές. Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο Σωτήρης Τσιόδρας, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας και σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση: «Ενας στους 140-150 ασθενείς παρουσιάζει βαριά συμπτώματα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ο ιός κυκλοφορεί και θα μας απασχολήσει, καθώς αναμένουμε να αυξηθούν τα κρούσματα».

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τη χρήση εντομοαπωθητικών σώματος και περιβάλλοντος, σήτες, κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λπ.

Ρίτα Μελά

Keywords
Τυχαία Θέματα