«Θέατρο express» σε λεωφορείο

«Θέατρο express» σε λεωφορείο 28.06.2018Τέχνες

Η κρατική σκηνή ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας παρουσιάζοντας την «Αρκούδα» του Τσέχοφ

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Είναι το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που δεν απαιτεί από εμάς να έχουμε εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Γιατί σε αυτό το λεωφορείο απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδό μας είναι η καλή διάθεση και η αγάπη για το θέατρο. Αυτό είναι το λεωφορείο «Θέατρο

express», που θα «βγάλει» σε λίγες ημέρες στους δρόμους της πρωτεύουσας το Εθνικό Θέατρο, προσκαλώντας όλους σε μια αλλιώτικη βόλτα στην πόλη.

Η ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της κρατικής σκηνής, μια σύμπραξη με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Ιουλίου, με το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο να «ταξιδεύει» από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους μυήσει στη μαγεία του θεάτρου αλλά και να τους κινητοποιήσει.

Πένθος, χρέος και έρωτας

Η παράσταση που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές είναι η «Αρκούδα» του Αντον Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον θεατρικό κείμενο που πραγματεύεται το τρίπτυχο πένθος - χρέος - έρως με παιχνιδιάρικο και ευαίσθητο τρόπο.
Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος και η Φωτεινή Παπαχριστοπούλου είναι οι... οδηγοί του θεατρικού λεωφορείου, του οποίου οι διαδρομές, στις 5 και 6 Ιουλίου, θα ξεκινούν από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Γκάζι.

«Μια χήρα κλαίει τον νεκρό σύζυγό της, ένας απόστρατος αξιωματικός και κτηματίας έρχεται να ζητήσει χρήματα που του χρωστάει ο νεκρός σύζυγος, τα οποία και ο ίδιος χρωστάει και, αν δεν τα δώσει, θα χάσει το κτήμα του σε πλειστηριασμό, μια υπηρέτρια γεμάτη λαχτάρα για ζωή αδημονεί να βγάλει το πένθος από πάνω της κι ένα άλογο τρώει κριθάρι στον στάβλο». Ετσι περιγράφουν οι συντελεστές την πλοκή του έργου.

Σύμφωνα με την κρατική μας σκηνή, οι στάσεις που θα κάνει το λεωφορείο θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από την ιστοσελίδα των δύο οργανισμών www.n-t.gr και www.oasa.gr. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα