Ακονίζουν τα μαχαίρια Βενιζέλος - Γεννηματά

Ακονίζουν τα μαχαίρια Βενιζέλος - Γεννηματά16.04.2018ΠΑΣΟΚ

Συνέχισε το «αντάρτικο» ο πρώην προς τη... νυν με «ρουκέτες» για τις επαφές της με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει το... αντάρτικο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία βάλλει κατά της Φώφης Γεννηματά και των επιλογών και των πρωτοβουλιών της στο νέο εγχείρημα με το Κίνημα Αλλαγής. Η κόντρα των δύο συνεχίστηκε και χθες, επιβεβαιώνοντας ότι δύσκολα μπορούν

να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια πολιτική στέγη και αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για τη συνέχεια.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της σημερινής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Αυτό που επιτεύχθηκε με την άμεση εκλογή επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, με σημαντική συμμετοχή πολιτών, αποδυναμώνεται με την επικράτηση μιας παλαιοκομματικής πρακτικής διακανονισμών κορυφής και παραγοντισμών». Παράλληλα, διατύπωσε εκ νέου τις ενστάσεις του από την πολιτική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., την οποία τηρεί η κυρία Γεννηματά.

Ο ρόλος

«Δεν μπορείς να διεκδικείς καθοριστικό ρόλο και να προτείνεις αβέβαιες εξελίξεις» σημείωσε, προσθέτοντας: «Αυτοί που θέλουν να ανοίξουμε μια στοργική αγκαλιά συναίνεσης για τον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν προφανώς στη συναινετική τους διάθεση και τα δίκτυα του βαθέος κράτους που έχει εγκαταστήσει η κυβέρνηση με πρώτο στόχο τον έλεγχο της δικαιοσύνης».

Στον κ. Βενιζέλο απάντησε εμμέσως η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (στην οποία δεν παρέστη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ): «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι βασικός πυλώνας και επιταχυντής της προσπάθειάς μας. Οπως, όμως, και ότι η ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να γίνει με τη λογική του ΠΑΣΟΚ plus. Οσοι αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν αυτά τα δύο βασικά πολιτικά ζητήματα δεν βοηθούν την προσπάθειά μας, ρίχνουν νερό στον μύλο του μίζερου και τοξικού διπολισμού των ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας» τόνισε η κυρία Γεννηματά, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα μετεκλογικά.

Η Πολιτική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση της Φώφης Γεννηματά για τον νέο γραμματέα, ο οποίος και επίσημα πλέον είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Με αναλογικό χαρακτήρα, εξάλλου, από όλες τις... συνιστώσες συγκροτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα