Μαραθώνιος Κρήτης: Μια μαντινάδα για το σμηναγό

Μαραθώνιος Κρήτης: Μια μαντινάδα για το σμηναγό16.04.2018Πρόσωπα

Περισσότεροι από 3.500 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό έλαβαν μέρος στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίο Γαλανάκη.

Από

τα 290 άτομα που έτρεξαν στη μαραθώνια διαδρομή που κάλυπτε την απόσταση Χανιά - Μάλεμε - Χανιά, ο Βρετανός Πολ Ματελέτι έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού με χρόνο 2 ώρες και 42 λεπτά.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, μεταξύ των οποίων ο διοικητής και 23 σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων. Μάλιστα, την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος απένειμε τα έπαθλα στους νικητές.

Επίσης, στους αγώνες των 5 και των 2,5 χιλιομέτρων συμμετείχαν περίπου 2.700 δρομείς, ανάμεσα στους οποίους και 1.500 μαθητές από σχολεία των Χανίων. Από τη διοργάνωση δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές, όταν ο δρομέας Μανώλης Παπαδάκης λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του έπαιξε μια μαντινάδα την οποία αφιέρωσε στη μνήμη του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα