ΚΕ:Ένδειξη αναγνώρισης η ανακήρυξη του Δαμιανού Κωνσταντίνου

Η ανακήρυξή του Δαμιανού Κωνσταντίνου ως Μεγάλου Ευεργέτη της Κοινότητας Μιτσερού αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης, τιμής και απεριόριστου σεβασμού στο πρόσωπο, στο έργο και στη γενικότερη δράση που ανέπτυξε διαχρονικά, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ για την ανακήρυξη του Δαμιανού Κωνσταντίνου σε Μεγάλο Ευεργέτη της Κοινότητας Μιτσερού, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ολόκληρη η Κοινότητα σε συνεργασία με την Εκκλησία

και την Πολιτεία επιβραβεύουν έναν αξιόλογο άνθρωπο με χαρισματική προσωπικότητα, που έφυγε σε μικρή ηλικία από το χωριό του με σκοπό να σπουδάσει και που στην πορεία κατάφερε να αναπτύξει πλούσια και επιτυχημένη επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προάγοντας ταυτόχρονα ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο και υπηρετώντας ποικιλότροπα και με κάθε ευκαιρία τη γενέτειρά του, την ιδιαίτερη του πατρίδα αλλά και ευρύτερα τον ελληνισμό.

«Διαχρονικά, η κοινωνική του αποστολή επικεντρώνεται στην ανιδιοτελή αγάπη και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο, καθώς, επίσης, στη διατήρηση και στην προβολή της ελληνοχριστιανικής παράδοσης με γνώμονα την περαιτέρω καλλιέργεια και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», υπογράμμισε.

Η ουσιαστική συμμετοχή του Δαμιανού Κωνσταντίνου στα κοινά επικεντρώνεται στην έμπρακτη αλληλεγγύη, αφού προσφέρει την ευκαιρία στους πολίτες να δοκιμάσουν στην πράξη τις δυνατότητές τους, να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους, να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις και να νιώσουν μέσα από αυτή την δημιουργική διαδικασία χαρά, ενθουσιασμό και ελπίδα.

Αναφερόμενος στα σημαντικά έργα στη γενέτειρά του, το Μιτσερό, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η δημιουργία του Αμφιθεάτρου «Κωστής Δαμιανού», που φιλοξενεί και την τελετή, καθώς και η ίδρυση του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας, που στεγάζει τα γραφεία και τη βιβλιοθήκη και το οποίο αξιοποιείται για την οργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και άλλων εκδηλώσεων, δίνουν ώθηση, όπως είπε, στην ποιοτική πολιτιστική δημιουργία και συμβάλλουν στη σωστή αξιοποίηση και προβολή της παράδοσης και της τοπικής ιστορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα