«Αφίσες στους δρόμους με λάδωμα»

«Αφίσες στους δρόμους με λάδωμα»01.12.2018Ρεπορτάζ

Καταγγελίες-σοκ για τις παράνομες διαφημίσεις από στέλεχος του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Ρεπορτάζ
Γιώτα Φλώρου

Η διαφθορά στο... μεγαλείο της κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων και αφισών στους δρόμους, όπως αποκαλύπτει στη «δημοκρατία» ο Μανώλης Σταυρουλάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» και πατέρας ενός 25χρονου, ο οποίος το 2005 έχασε τη ζωή του στη λεωφόρο Κηφισίας, έπειτα από πρόσκρουση σε παράνομη υπαίθρια διαφήμιση.

Ο κ. Σταυρουλάκης

ασχολήθηκε εκτεταμένα με το ζήτημα όταν ο γιος του έχασε άδικα τη ζωή του. «Τότε έφτασα ακόμα και στη Βουλή και έλεγα ότι υπήρχαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν τάξη» δηλώνει χαρακτηριστικά. «Τότε, όπως και τώρα, η διαφθορά έχει ως κεντρικό πυλώνα τούς δήμους. Τότε, οι δήμοι έκαναν συμβάσεις για 20 πινακίδες, αλλά τοποθετούσαν 400! Χαρακτηριστικά, στο Μαρούσι, το 2005 υπήρχε σύμβαση για 50 θέσεις διαφημίσεων, ενώ το 2006 υπήρχαν 485 πινακίδες στους δρόμους! Γινόταν αλισβερίσι κάτω από το τραπέζι μεταξύ δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μεγάλων διαφημιστικών εταιριών. Οι εταιρίες αυτές ''λάδωναν'' τους πάντες στους δήμους και είχαν εκπροσώπους μέχρι και σε δημοτικά συμβούλια» προσθέτει ο κ. Σταυρουλάκης.

Τα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους από τις διαφημιστικές πινακίδες, που είχαν κυριεύσει τους δρόμους τη χρονική περίοδο 2005-2010 -οι λεγόμενες ''ρακέτα'' και ''πίζα''-, είναι συγκλονιστικά, καθώς «φταίνε» για περισσότερα από 30 δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονταν κυρίως νεαρά άτομα.
Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο γιος του κ. Σταυρουλάκη, Γιάννης. «Οδηγούσε ο γιος μου στην Κηφισίας. Κάποιος του έκλεισε τον δρόμο, στο σημείο όπου ήταν μια πινακίδα-ρακέτα πάνω σε νησίδα. Το αυτοκίνητο βρήκε στη βάση της πινακίδας και ο γιος μου έπαθε ρήξη αορτής» θυμάται.

Keywords
Τυχαία Θέματα