Χάκερ «χτύπησαν» αλυσίδα ξενοδοχείων

Χάκερ «χτύπησαν» αλυσίδα ξενοδοχείων01.12.2018Ειδήσεις

Υπέκλεψαν στοιχεία μισού δισ. πελατών

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott ανακοίνωσε χθες ότι χάκερ απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στη βάση δεδομένων των κρατήσεων του δικτύου Starwood, εκθέτοντας τα στοιχεία περίπου 500.000.000 πελατών της!

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι για περίπου 327.000.000 από αυτούς οι πληροφορίες που υποκλάπηκαν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεδομένα, όπως τα στοιχεία του διαβατηρίου τους, ο αριθμός του τηλεφώνου τους και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους. Για κάποιους άλλους οι πληροφορίες

θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμα και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Marriott ανακάλυψε την παραβίαση ύστερα από τον συναγερμό που σήμανε το σύστημα εσωτερικής ασφάλειας στις 8 Σεπτεμβρίου. Επειτα από έρευνα, η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακάλυψε ότι τα στοιχεία είχαν υποκλαπεί από το δίκτυο της Starwood από το 2014. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2016 η Marriott International εξαγόρασε τη Starwood, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο, με 5.800 καταλύματα.

Το δίκτυο

Μεταξύ των ξενοδοχείων του δικτύου της Starwood είναι τα «Sheraton», «Le Meridien» και «W Hotels». Τα στοιχεία των πελατών του συγκεκριμένου δικτύου υποκλάπηκαν, καθώς η αλυσίδα Marriott χρησιμοποιεί διαφορετικό σύστημα κρατήσεων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανέφερε το περιστατικό στις Αρχές και πως συνεχίζει να στηρίζει τις έρευνές τους, ενώ έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς. Επιπλέον, η Marriott δημιούργησε νέα ιστοσελίδα προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες που επηρεάστηκαν από το συμβάν. Σύμφωνα με την εταιρία, είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της υποκλοπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα