Μπαράζ ζυμώσεων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Μπαράζ ζυμώσεων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης30.11.2018Πρόσωπα

Η επόμενη μέρα μετά τον Μπουτάρη στην «Πρωτοβουλία» και οι κινήσεις των... συγγενών κομμάτων

Η σημερινή συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη στις 6 το απόγευμα σηματοδοτεί την έναρξη των διεργασιών που, όπως ανακοινώθηκε, «θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της ενιαίας προοδευτικής κίνησης, από την οποία θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης».

Με ανακοίνωσή του ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι «το πλουραλιστικό και πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα της “Πρωτοβουλίας”

πέτυχε», κάλεσε τα πολιτικά κόμματα «ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Ποτάμι που έχουν ρητά δηλώσει τη στήριξή τους στην “Πρωτοβουλία” (...) να συστρατευθούν».
Εντός της «Πρωτοβουλίας» διαφαίνεται ότι υπάρχουν δύο που θα διεκδικήσουν την υποψηφιότητα: η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

Από την άλλη, όμως, η απόφαση του κ. Μπουτάρη να μη διεκδικήσει τρίτη θητεία προκάλεσε την αναδίπλωση των κομμάτων, που ψάχνουν εντός των... μητρώων τους αυτούς που θα κατέβουν υποψήφιοι δήμαρχοι για τη Θεσσαλονίκη.

Ως τέτοια λογίζεται η επιλογή της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, (σύμφωνα με πληροφορίες), ήταν το τελευταίο που θα ήθελε να της συμβεί αλλά και της Εύας Καϊλή, που ακούγεται για το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η Θεσσαλονίκη δύσκολα θα κερδηθεί με κομματική ταυτότητα. Εάν τελικά δοθεί το χρίσμα (συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ) στην κυρία Νοτοπούλου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα προσπαθήσει να πάρει κάποιους εκτός κόμματος, π.χ. στελέχη της «Πρωτοβουλίας», στο ψηφοδέλτιό της.

Συνέντευξη Ταχιάου

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο υποψήφιος της Ν.Δ. για τον Δήμο Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου.
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο κ. Ταχιάος αναμένεται να πει το όραμά του για την πόλη, ενώ θα κληθεί να απαντήσει σε μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν την πόλη, αλλά και για τους έτερους υποψηφίους που προέρχονται από τον ίδιο κομματικό και πολιτικό χώρο.

Φανή Χαρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα