Απίστευτο: Το Εφετείο διέκοψε τη δίκη για το C4I λόγω... ψύχους

Απίστευτο: Το Εφετείο διέκοψε τη δίκη για το C4I λόγω... ψύχους01.12.2018Παρασκήνιο

Πάγωσαν δικαστές, δικηγόροι και μάρτυρες εξαιτίας έλλειψης θέρμανσης στην αίθουσα

Οι… πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται η δίκη των 18 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, για την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων

C4I, υποχρέωσαν την έδρα να προχωρήσει στη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας!

Η παγωνιά στο εξαώροφο εφετειακό μέγαρο της Αθήνας υποχρέωσε τους παράγοντες της δίκης, που δεν αποχωρίστηκαν στιγμή τα παλτά τους μέσα στην αίθουσα, να σταματήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς κυριολεκτικά δεν μπορούσαν να σταθούν από το κρύο. Μάλιστα, και η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας μία σύντομη διακοπή, προκειμένου να φέρει το πανωφόρι της! Παρά τις προσπάθειες της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να βρεθεί άλλη αίθουσα που να διαθέτει τη στοιχειώδη θέρμανση για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, κάτι τέτοιο δεν στάθηκε εφικτό.

Πάντως, εν έτει 2018 ακόμα και η διακοπή λόγω ψύχους (και μάλιστα σε πολύ σημαντικές υποθέσεις) δεν αποτελεί κάτι πρωτοφανές στα δικαστήρια της πρωτεύουσας! Το ίδιο έχει συμβεί κατά καιρούς και σε άλλες δίκες, όπως και στα «μαύρα ταμεία» της Siemens, όπου οι δικηγόροι είχαν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς στέκονταν στα έδρανα φορώντας διαρκώς τα παλτά τους!

Στην έναρξη της σημερινής διαδικασίας η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου Θέμη Σοφού, ζήτησε την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου από την πολιτική αγωγή επικαλούμενη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Οπως ανέφερε ο κ. Σοφός, σύμφωνα με την απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας, το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρία (η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων) το ποσό των 39.700.000 ευρώ. Ανάλογα αιτήματα για την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να υποβληθούν και από άλλους συνηγόρους κατηγορουμένων, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου, με την... ελπίδα ότι θα βρεθεί αίθουσα που να διαθέτει θέρμανση.

Keywords
Τυχαία Θέματα