Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: 150.000 αιτήσεις για (μόλις) 5.250 προσλήψεις!

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: 150.000 αιτήσεις για (μόλις) 5.250 προσλήψεις!05.03.2020Παιδεία

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ανάγκη δεκάδων χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών για μια θέση εργασίας! Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που θα γίνει φέτος για δασκάλους και καθηγητές διάφορων ειδικοτήτων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 116.251 υποψηφίων μέχρι στιγμής. 

Ωστόσο,

επειδή ορισμένοι υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν θέσεις διαφορετικών κλάδων - ειδικοτήτων, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται συνολικά σε 119.899.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει αύριο και στο υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι οι αιτήσεις θα φτάσουν μέχρι και τις 150.000! Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μια από τις 5.250 θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι θα διοριστούν από το επόμενο σχολικό έτος. Για το 2020 προβλέπεται να γίνουν συνολικά 9.750 μόνιμοι διορισμοί (4.500 στην Ειδική Αγωγή και 5.250 στη Γενική Αγωγή).

Παράλληλα με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΔΟΑΤΑΠ, ο οργανισμός για την πιστοποίηση των ακαδημαϊκών προσόντων υποψηφίων από πανεπιστήμια της αλλοδαπής, ανακοίνωσε ότι από τις 14 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι, προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών.

Σύμφωνα με τον ΔΟΑΤΑΠ, καλύφθηκε εμπρόθεσμα το σύνολο όλων των αιτήσεων των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν εκπαιδευτικοί που ήθελαν να πάρουν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Εδώ και 12 χρόνια -ελέω μνημονιακών υποχρεώσεων- υπήρχε εμπάργκο στις προσλήψεις και η μη αναπλήρωση όσων εκπαιδευτικών αποχωρούσαν τα προηγούμενα χρόνια από την υπηρεσία, λόγω συνταξιοδότησης, έχει φέρει πολύ καιρό τώρα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων «στο κόκκινο».

Όλα αυτά τα χρόνια οι χιλιάδες τακτικές και έκτακτες ανάγκες (παραιτήσεις, άδειες εγκυμοσύνης και αναρρωτικές) καλύπτονταν και συνεχίζουν να καλύπτονται από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Το τρέχον σχολικό έτος έγιναν πάνω από 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που καταδεικνύει με τον πιο πρόδηλο τρόπο τις ανάγκες στην εκπαίδευση.

Keywords
Αναζητήσεις
αδιοριστοι δασκαλοι
Τυχαία Θέματα