Στριμωγμένος ο Ερντογάν στο εσωτερικό για τη Συρία!

Στριμωγμένος ο Ερντογάν στο εσωτερικό για τη Συρία!05.03.2020Άρθρα

Έπαιξαν ξύλο χθες στη Βουλή όταν αντιπολιτευόμενος βουλευτής τον κατηγόρησε για τους νεκρούς στρατιώτες στην Ιντλίμπ

Σε... ρινγκ μετατράπηκε χθες η τουρκική Βουλή, όταν βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια γρονθοκοπώντας ο ένας τον άλλον στη διάρκεια ομιλίας συναδέλφου τους, ο οποίος κατηγορούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ασέβεια απέναντι στους

Τούρκους στρατιώτες που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους στις μάχες που μαίνονται στη βορειοδυτική Συρία!

Στις εικόνες που έκαναν χθες τον γύρο του κόσμου -σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο «σουλτάνος» θέλει να πουλήσει στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό την εικόνα του πανίσχυρου ηγέτη εμφανίζονταν δεκάδες βουλευτές να πιάνονται στα χέρια, άλλοι να σπρώχνονται και άλλοι να ανταλλάσσουν γροθιές, ενώ μερίδα συναδέλφων τους επιχειρούσε μάταια να τους χωρίσει για να μη συμβούν τα χειρότερα.

Εικόνες που αποκάλυψαν όμως την αλήθεια, εκείνη που επιχειρεί να αποκρύψει ο Ερντογάν και δεν αφορά τίποτε άλλο από το γεγονός πως το αφήγημά του ως προς τις επεκτατικές του διαθέσεις επί συριακού εδάφους όχι μόνο δεν του βγαίνει, αλλά στοιχίζει σε δεκάδες ζωές στρατιωτών της χώρας του. Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίτερα ο Ενγκιν Οζκότς, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε κατηγορήσει τον Τούρκο πρόεδρο τόσο σε συνέντευξη Τύπου όσο και με αναρτήσεις του στο twitter ότι δεν σεβάστηκε τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ιντλίμπ. Υπογράμμισε επίσης πως ο Ερντογάν επέδειξε ανευθυνότητα στέλνοντας στρατό σε μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς αεροπορική κάλυψη.

Πρόκληση

Την ώρα, πάντως, που εισαγγελείς του ερντογανικού καθεστώτος της Αγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου, ο ίδιος ο «σουλτάνος» προκαλούσε ξανά απαιτώντας από την Ε.Ε. να στηρίξει τις τουρκικές πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, αν επιθυμεί να τερματιστεί η μεταναστευτική κρίση!

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία» δήλωσε ο... ανθρωπιστής, Ερντογάν, ο οποίος επιπροσθέτως δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ευρωπαϊκές χώρες ότι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα «χτυπώντας, βυθίζοντας πλοιάρια ακόμη και πυροβολώντας» εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη. Δεν ξέχασε, βέβαια, να στάξει χολή και για την Ελλάδα.

«Οι Ελληνες, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τους πνίγουν ή να τους σκοτώνουν με πραγματικές σφαίρες, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη από συμπόνια» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα