H Πηνελόπη μόλις... χώρισε!

H Πηνελόπη μόλις... χώρισε!22.06.2018Πρόσωπα

Η πολυτάλαντη ηθοποιός μιλά στη «δημοκρατία» για την παράσταση, τον ρόλο της και την εμπειρία της

Από την
Ελένη Σκάρπου

Είναι γεγονός πως οι σχέσεις δεν είναι τόσο απλές όσο φαίνονται, πως οι άνθρωποι δεν είμαστε τόσο ειλικρινείς όσο θέλουμε να φαινόμαστε και πως η ζωή μας μπορεί να γίνει άνω κάτω μέσα σε ένα λεπτό. Oλα τα παραπάνω γίνονται σαφή στην παράσταση «Μόλις χώρισα» του Βασίλη Μυριανθόπουλου και του Βαγγέλη Χατζηνικολάου, που επιστρέφει στο θεατρικό

σανίδι και μας επισκέπτεται στο Θέατρο Κήπου τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουνίου. Επίκαιρο και δυναμικό, θέτει ως στόχο να μας παρασύρει με μουσικές, σπαρταριστές ατάκες και χαρακτήρες που κάτι θα μας θυμίσουν, κάτι θα μας αγγίξουν, κάτι θα μας ξυπνήσουν.

Τι μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα πάρτι γενεθλίων κι ένας χωρισμός; Πόσο πολύπλοκα μπορεί να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή; Και τι ακολουθεί, όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»; Τις απαντήσεις μάς δίνει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που πρωταγωνιστεί παρέα με τους Τζόυς Ευείδη, Κώστα Κάππα, Θωμαή Ανδρούτσου, Μαρία Κωνσταντάκη, Τριπόδη Χρήστο, Ελίνα Μάλαμα, Δημήτρη Ζωγραφάκη, Ανδρέα Βούλγαρη και Στρατή Νταλαγιώργο.

Είμαι η «τρελή»

«Είναι μια παράσταση ρόλων. Δεν έχει πρωταγωνιστές. Εγώ είμαι απλά ο άνθρωπος που ορίζει τη διάθεση όλων. Ανάλογα με το πόσο υπερβολική είμαι εγώ, συμπαρασύρω και τους υπόλοιπους. Αν εγώ δεν έχω καλή μέρα, δεν θα έχουν και οι άλλοι. Προσπαθώ να είμαι συνεπής σε αυτό που πρέπει να κάνω και η αλήθεια είναι πως με προκαλεί αυτός ο ρόλος. Εχεις τη δυνατότητα να δείξεις την υποκριτική σου ικανότητα. Ας μη γελιόμαστε, υποδύομαι μια τρελή. Εδώ όλα είναι στην υπερβολή τους κι αυτό με εκτονώνει πολύ. Βρίσκομαι σε εγκυμοσύνη, στον πέμπτο μήνα, και πολλές φορές αναρωτιέμαι μήπως όλες αυτές οι μεταπτώσεις δεν είναι καλές στην κατάστασή μου, αλλά και η κόρη μου βίωσε κάτι τέτοιο, αφού μέχρι εννέα μηνών δούλευα.



Ολο αυτό θεωρώ πως είναι ένα ωραίο παράδειγμα για να μην το βάζουμε κάτω εμείς οι γυναίκες» δηλώνει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που σίγουρα η μητρότητα θα την έκανε να αλλάξει τα πάντα στη ζωή της, αλλά μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να κάνει καμία έκπτωση.
«Είμαι μια γυναίκα που μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα. Δίνω πλέον προτεραιότητα στα παιδιά μου και στον σύζυγό μου, γιατί έχω ζήσει στο έπακρο και νιώθω πολύ χορτασμένη» εξομολογείται η γνωστή ηθοποιός, που λατρεύει τις περιοδείες, κι ας είναι δύσκολες.

«Εχω έρωτα με τη Θεσσαλονίκη»

Οσο για τη Θεσσαλονίκη; Νιώθει ήδη Θεσσαλονικιά. «Εχω έρωτα με την πόλη. Αλλωστε παντρεύτηκα Θεσσαλονικιό και πάντα εύχομαι να μπορέσω να αλλάξω πόλη. Μου αρέσουν οι άνθρωποι. Κι επειδή με τις περιοδείες γνωρίζουμε ανθρώπους απ' όλη την Ελλάδα, θα πω ότι είστε οι αγαπημένοι μου. Με χαιρετούν χωρίς να γνωριζόμαστε καλά και χωρίς να χρειαστεί να έρθουμε κοντά. Αυτό με συγκινεί» καταλήγει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και μας προσκαλεί στο πιο ωραίο πάρτι του καλοκαιριού για να τραγουδήσουμε, να γελάσουμε, να χορέψουμε και να αντισταθούμε στην καθημερινότητά μας, που κρύβει παγίδες και μπόλικο γκρίζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα