Τρόμος στο Μαξίμου για τις αποδοκιμασίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Τρόμος στο Μαξίμου για τις αποδοκιμασίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ22.06.2018Παρασκήνιο

Συνέχεια χθες με γιουχαΐσματα σε Κιλκίς και Καστοριά • Αποκαλύψεις από μέλη των ΑΝ.ΕΛ. για απειλές κατά της ζωής τους

Ισχυρούς πονοκεφάλους προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι διογκούμενες εκδηλώσεις λαϊκής αποδοκιμασίας εις βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά της χώρας για το Σκοπιανό.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την αγανάκτηση των Ελλήνων για τη ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών και να την αποδώσει σε κατευθυνόμενο σχέδιο, με στόχο την αποσταθεροποίηση και με τη συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ., οι αυθόρμητες αντιδράσεις κατά παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ. συνεχίστηκαν και χθες με την ίδια ένταση.

Πολίτες στην Καστοριά διαμαρτυρήθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου με συνθήματα και αποδοκιμασίες, όπως «ντροπή που είσαι Πόντια», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «ντροπή, προδότες» και «να πας να μείνεις στα Σκόπια». Νωρίτερα στο Κιλκίς είχε αποδοκιμαστεί ο εκπρόσωπος και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την τελετή της κατάθεσης στεφάνων για την επέτειο των 105 ετών από τη Μάχη του Κιλκίς για την απελευθέρωση της πόλης.

Το Μέγαρο Μαξίμου επέμεινε, όμως, στη γραμμή ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι εκ του πονηρού, ενώ η κομματική εφημερίδα «Αυγή», θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από βίντεο που έδειχνε τον βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα να χορεύει σε πανηγύρι υπό τους ήχους παραδοσιακού τραγουδιού σε σλαβομακεδονικούς στίχους, δημοσιοποίησε ένα άλλο βίντεο, που δείχνει τον επίσης βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνιάδη να χορεύει στους ίδιους σκοπούς, περιστοιχιζόμενος, μάλιστα, από τοπικά στελέχη του κόμματός του.

----

Αποκαλύψεις από μέλη των ΑΝ.ΕΛ. για απειλές κατά της ζωής τους

Οι Παναγιώτης Σγουρίδης, Γιώργος Λαζαρίδης και Κωνσταντίνος Κατσίκης είναι τρία από τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δέχονται απειλές για τη ζωή τους. Αυτό αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σε τηλεοπτική συνέντευξή του, διαμηνύοντας ότι θα αναζητηθούν οι ένοχοι.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε ο Πάνος Καμμένος για τα στελέχη και τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., διευκρινίζοντας πως δέχονται απειλές και πιέσεις από νεοφασίστες και μέλη εγκληματικών οργανώσεων, ο κ. Σγουρίδης τόνισε: «Ο κ. Λαζαρίδης, ο κ. Κατσίκης δέχονται απειλές για τις ζωές τους και θα προχωρήσουμε σε ενέργειες. Εχουν απειλήσει και εμένα». Πρόσθεσε δε ότι τα απειλητικά μηνύματα έρχονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λαζαρίδης επιβεβαίωσε: «Είμαι και εγώ στη λίστα των απειλούμενων. Δεν θέλω να το εστιάσουμε σε μια συζήτηση προσωπική... Αν βρεθούμε από κοντά και σας δείξω τα τηλέφωνά μου, θα καταλάβετε τι εννοώ. Δεν θέλω να το κάνω από τον “αέρα” αυτό και θέλω να το σεβαστείτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα