Eurolife ERB: Το 30% των Ελλήνων πληρώνει τα νοσήλια από την τσέπη του

Eurolife ERB: Το 30% των Ελλήνων πληρώνει τα νοσήλια από την τσέπη του19.06.2018Οικονομία

Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη υγείας και περίθαλψης παραμένει το 30% των Ελλήνων, εξακολουθώντας να πληρώνει από την τσέπη του τα νοσήλια

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurolife ERB Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, αυτό οφείλεται στη μείωση των εισοδημάτων των πολιτών λόγω της κρίσης, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2012 οι δαπάνες υγείας ήταν 17 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11,3 δισ. πληρώθηκαν από το κράτος, τα 520.000.000 ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρίες και τα 5,6 δισ. από τους πολίτες. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2016, οι δαπάνες υγείας συρρικνώθηκαν στα 14,7 δισ. ευρώ, με τα αντίστοιχα ποσά να ανέρχονται σε 9 δισ., 560.000.000 και 5 δισ. ευρώ.

«Ιδιωτική ασφάλιση»

Ο κ. Σαρρηγεωργίου υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή της ιδιωτικής ασφάλισης περισσότερο από ποτέ. Προς αυτήν την κατεύθυνση η Eurobank και η Eurolife ERB ανακοίνωσαν χθες στρατηγική συνεργασία για την κάλυψη της ελληνικής οικογένειας, ρίχνοντας στην αγορά προγράμματα με οικονομικά ασφάλιστρα για νοσοκομειακή κάλυψη.

Οι δύο εταιρίες επεκτείνουν τη σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων «Εξασφαλίζω» με το νοσοκομειακό πρόγραμμα «Εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη» και σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωκλινικής προσφέρουν ολοκληρωμένη νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή κάλυψη για μία τετραμελή οικογένεια με το ίδιο κόστος που τα παραδοσιακά προγράμματα υγείας παρείχαν σε έναν ενήλικα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, καθώς το 2050 ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να πέσει κάτω από τα 9.000.000 ευρώ κι ένας στους τρεις Ελληνες θα είναι άνω των 65 ετών.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα