Το πρωί μαθητής και το βράδυ διαρρήκτης

Το πρωί μαθητής και το βράδυ διαρρήκτης19.06.2018Αστυνομικά

Ο17χρονος ήταν μέλος συμμορίας που είχε... αδυναμία στις βίλες!

Εδινε πανελλαδικές εξετάσεις τα πρωινά, αλλά το βράδυ «μεταμορφωνόταν» σε αδίστακτο ληστή. Ο λόγος για έναν ανήλικο μαθητή, ο οποίος ήταν μέλος σε μια συμμορία που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, καθώς τον τελευταίο ένα χρόνο είχε «ρημάξει» πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και τα νότια προάστια.

Συγκεκριμένα, συνολικά η Αστυνομία συνέλαβε

πέντε άτομα αλβανικής καταγωγής, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο 17χρονος μαθητής, ο 31χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας και η Πολωνή σύντροφος του τελευταίου, η οποία συμμετείχε στις διαρρήξεις, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων μεγάλης αξίας, ενώ στο σπίτι του 31χρονου αρχηγού βρέθηκε μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων, η οποία περιείχε χασίς βάρους περίπου 17 κιλών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών. Παράλληλα, μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 72 εισβολές σε σπίτια.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, η «σπείρα» χαρτογραφούσε πλήρως τους χώρους πριν αποφασίσει να «χτυπήσει». Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, λειτουργούσε με σχέδιο και μέθοδο. Ειδικότερα, έφταναν με αυτοκίνητο στην περιοχή που τους ενδιέφερε, στάθμευαν σε κάποιο απόμερο σημείο, επέλεγαν έναν συγκεκριμένο δρόμο στον οποίο έκοβαν βόλτες επί ώρες, ώστε να βάλουν στο μάτι συγκεκριμένα σπίτια και να καταγράψουν πότε έλειπαν από αυτά οι ιδιοκτήτες τους. Στη συνέχεια, αφού συγκέντρωναν όλες τις πληροφορίες, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα