Βαρουφάκης: Ολομέτωπη επίθεση κατά Τσίπρα για το «mea culpa» του 2015

Βαρουφάκης: Ολομέτωπη επίθεση κατά Τσίπρα για το «mea culpa» του 201519.06.2018Πρόσωπα

Ποιος είδε τον Γιάνη Βαρουφάκη και δεν τον φοβήθηκε, μετά το «mea culpa» του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα του 2015

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μέσω ανακοίνωσης του κόμματός του ΜέΡΑ25, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα,

μετά την επίμαχη συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», κατηγορώντας τον ότι εμφανίστηκε «μνημονιακότερος των μνημονιακών», παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα της χώρας μας.

Η οργισμένη ανακοίνωση ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να «κομπορρημονεί», επειδή επιτυγχάνει τους μνημονιακούς στόχους «όσο καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως «τον μνημονιακό της ρόλο κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τον εαυτό του σε σχέση με πριν το 2015». Ανέφερε δε ότι «έφτασε στο σημείο να υπερασπιστεί τον πρώην πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Γεωργίου, λέγοντας πως, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα καταθέσει υπέρ του!»

Τη συνέντευξη σχολίασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που μίλησε για «Τσίπρα του 2015 εναντίον Τσίπρα του 2018». Αναρωτήθηκε δε πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός «να αντικρίζει το υπουργικό του συμβούλιο με όλα αυτά που δηλώνει».
Την ίδια ώρα, και το ΚΚΕ «άστραψε και βρόντηξε» κατά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως η παραδοχή τού ότι ήταν λάθος το δημοψήφισμα του 2015 συνιστά «δήλωση μετάνοιας» και «ομολογία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα