ΟΑΕΔ: Παίρνει 1.400 αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές

ΟΑΕΔ: Παίρνει 1.400 αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές19.06.2018Οικονομία

Στην πρόσληψη περίπου 1.400 αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών προχωρά ο ΟΑΕΔ για τις ανάγκες των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του (ΕΠΑ.Σ.).

Παράλληλα από τον οργανισμό ανακοινώθηκε ότι στις σχολές αυτές για το σχολικό έτος 2018-19 θα εισαχθούν 6.260 μαθητές για να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη

εκπαιδευτικού προσωπικού ξεκινά σήμερα και λήγει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Συνολικά στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα θα προσληφθούν περίπου 1.200 ωρομίσθιοι και 200 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ταχυδρομικά τις αιτήσεις τους (με συστημένο) ή με εταιρία ταχυμεταφορών στη διεύθυνση της ΕΠΑ.Σ. που τους αφορά (αναλυτικές πληροφορίες στο www.oaed.gr).

Επίσης από χθες ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αίτησης για την εισαγωγή στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ από κατόχους τουλάχιστον ενδεικτικού Α' Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων, οι οποίοι έχουν γεννηθεί την περίοδο 1995-2002. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στις γραμματείες των 50 επαγγελματικών σχολών του οργανισμού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με τον βαθμό τίτλου σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια. Οσοι εντάσσονται στο σύστημα μαθητείας του ΟΑΕΔ για τον β' κύκλο που περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ιδιωτικές ή δημόσιες δικαιούνται αμοιβή 11 ευρώ την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα