Δεν χάνεις λίπος; Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις

Αν έχεις βάλει στόχο όχι απλώς να ρίξεις τον δείκτη της ζυγαριάς σου, αλλά να «στεγνώσεις» το σώμα σου χωρίς να χάσεις μυϊκή μάζα, τότε αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω σε αφορούν άμεσα.

Για να μειώσεις το ποσοστό λίπους στο σώμα σου θα χρειαστεί να κάνεις ορισμένες στρατηγικές αλλαγές στον τρόπο που τρως και γυμνάζεσαι, ταυτόχρονα όμως για να τα καταφέρεις δεν θα πρέπει να αμελείς την ψυχική σου διάθεση και την ξεκούρασή σου.

Παρακάτω θα δεις ποιες είναι οι συνήθειες που σύμφωνα με το onmed.gr, πρέπει να υιοθετήσεις για να καταφέρεις να απαλλαγείς από το συσσωρευμένο λίπος και να

δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται!

Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης: Είναι ιδανικές για να κάψεις λίπος και να αυξήσεις τη μυϊκή μάζα του σώματός σου, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν ψηλά τον μεταβολικό σου ρυθμό. Καλό θα είναι να βάλεις μια τέτοια προπόνηση στο πρόγραμμά σου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Δημιούργησε έλλειμμα θερμίδων: Για να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός το συσσωρευμένο λίπος ως πηγή ενέργειας θα πρέπει να λαμβάνει μέσω της διατροφής λιγότερη ενέργεια (δηλαδή θερμίδες) από αυτή που χρειάζεται για να επιτελέσει όλες τις καθημερινές διεργασίες στις οποίες τον υποβάλλεις συνειδητά ή ακούσια –από την αναπνοή και τον χτύπο της καρδιάς έως το περπάτημα και την ανύψωση αντικειμένων.

Σημείωνε τι τρως: Για να υπολογίσεις πόσες θερμίδες λαμβάνεις μέσω της διατροφής σου, θα πρέπει να καταγράφεις τα γεύματα, τα σνακ και τα ποτά που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου για να το κάνεις εύκολα και γρήγορα.

Βάλε στη ζωή σου την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT): Πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό είδος γυμναστικής που περιλαμβάνει σύντομα «ξεσπάσματα» έντονης άσκησης και περιόδους ξεκούρασης. Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση έχει το σημαντικό πλεονέκτημα ότι διατηρεί ψηλά τον ρυθμό καύσης θερμίδων αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων.

Επίλεξε υγιεινά λιπαρά: Μπορεί τα λιπαρά να έχουν περισσότερες θερμίδες από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες ανά γραμμάριο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποφεύγεις. Τα υγιεινά λιπαρά που βρίσκονται στο ψάρι, στους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς, στο ελαιόλαδο και στο αβοκάντο είναι απαραίτητα στη διατροφή σου όχι μόνο για να αδυνατίσεις, αλλά και για να είσαι υγιής.

Μη στερείσαι τον ύπνο: Πολλές φορές είναι δύσκολο να «χωρέσεις» τις συνιστώμενες επτά έως εννέα ώστε ύπνου στη μέρα σου όταν σε πνίγουν οι υποχρεώσεις, όμως ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για να δουλεύει αποδοτικά ο μεταβολισμός σου και για να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να γυμναστείς. Επίσης, η έλλειψη ύπνου είναι μια συχνή αιτία που οδηγεί σε κάθε είδους διατροφικές ατασθαλίες.

Δώσε προτεραιότητα στις άπαχες πρωτεΐνες: Εκτός από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στη διατροφή σου θα πρέπει να πρωταγωνιστούν οι άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψάρι και τα όσπρια. Οι πρωτεΐνες είναι εξαιρετικά χορταστικές και απαραίτητες για την ανάπτυξη της μυϊκής σου μάζας.

Διώξε το στρες: Ως βιολογική διεργασία, το στρες χαρακτηρίζεται από τη μαζική απελευθέρωση ορμονών. Η βασική «ορμόνη του στρες», η κορτιζόλη, έχει καταβολική δράση, δηλαδή οδηγεί σε διάσπαση των μυών και του λίπους και ταυτόχρονα αύξηση της πείνας και της λιγούρας. Φρόντισε λοιπόν να βρεις τι σε στρεσάρει στην καθημερινότητά σου και να το αντιμετωπίσεις με όποιο τρόπο προτιμάς, είτε αυτός είναι η γιόγκα είτε τα χαλαρωτικά αφρόλουτρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα