Υπό έγκριση και το εμβόλιο της Moderna για τον εμβολιασμό των παιδιών

Η απόφαση για το εάν το εμβόλιο Covid-19 της Moderna θα εγκριθεί και για τις ηλικίες 12-17 ετών αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), η απόφαση για το εάν το εμβόλιο Covid-19 της Moderna θα εγκριθεί και για τις ηλικίες 12-17 ετών αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Αν τελικά συμβεί

αυτό, τότε στο σχήμα των εμβολιασμών των παιδιών θα μπει και η Moderna καθώς μέχρι στιγμής, το αντίστοιχο εμβόλιο της Pfizer είναι το μόνο που έχει εγκριθεί για άτομα κάτω των 18 ετών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι η επιτροπή [του ΕΜΑ] θα έχει καταλήξει σε συμπέρασμα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δρ Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων του ΕΜΑ.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται οτι χθες άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005 με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα