Φονική η θεομηνία σε Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλαδία με νεκρούς και αγνοούμενους (εικόνες, βίντεο)

Τουλάχιστον 103 είναι οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην Γερμανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ στους 118 ανήλθαν συνολικά οι θάνατοι στις χώρες που επλήγησαν από τη θεομηνία.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε 60 νεκρούς μόνο στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου», ανακοίνωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνηση Μαλού Ντράγερ. Στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 43, έναντι 31 χθες 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι αγνοούνται

έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση, που προκλήθηκε σήμερα το πρωί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», σύμφωνα με tweet των κοινοτικών αρχών της περιοχής της Κολωνίας. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων θανάτων.

{https://youtu.be/6JwGISW74PA}

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών.

«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», εξηγούν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.

Τραγωδία και στο Βέλγιο

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Βαλλονία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως δήλωσε ο Ερβέ Ζαρμάν, κυβερνήτης της Λιέγης στο rtl. Στους 13 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων.

Μηνύματα συμπαράστασης

Με επιστολές της προς τον Βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζει τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, σε όσους επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε ολόκληρες περιοχές του Βελγίου και της Γερμανίας, καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους.

Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα στη δοκιμασία που περνούν η Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, οι πληγείσες χώρες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων, έγραψε σήμερα στο Twitter o Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, και υποσχέθηκε βοήθεια από το Παρίσι.

«Η σκέψη μου είναι στα θύματα της κακοκαιρίας που πλήττει σκληρά τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα σε αυτή τη δοκιμασία. Η υποστήριξή μας έχει ήδη αναπτυχθεί στο Βέλγιο. Θα είναι παντού όπου θα είναι χρήσιμη», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ διαβεβαίωσε χθες, Πέμπτη βράδυ, τη Γερμανία και το Βέλγιο για την "υποστήριξη" και την «αλληλεγγύη» της Γαλλίας, διευκρινίζοντας ότι 40 Γάλλοι στρατιωτικοί της πολιτικής προστασίας, συγκεκριμένα της μονάδας επέμβασης Uiisc1, ένα σύνταγμα που διατίθεται από το υπουργείο Εσωτερικών) και ένα ελικόπτερο με ομάδα διάσωσης έφθασαν στη Λιέγη, τη βελγική πόλη που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα