ΕΟΦ - ΕΜΑ: Τι είπαν για τα εμβόλια κορονοϊού και τις παρενέργειες τους

Νέες οδηγίες έδωσε η PRAC του ΕΜΑ για όλα τα εμβόλια κορονοϊού, ζητώντας επικαιροποίηση των πληροφοριών τους σχετικά με τις παρενέργειες τους.

Εμβόλιο COVID-19 της Janssen: το σύνδρομο Guillain-Barré καταχωρείται ως μία πολύ σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια

Η PRAC θεώρησε πιθανή την αιτιώδη συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου έναντι της COVID-19 της Janssen και του συνδρόμου Guillain-Barré και πρότεινε να επικαιροποιηθούν σχετικώς οι πληροφορίες του προϊόντος.

Πληροφορίες για ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί

Το σύνδρομο Guillain-Barré

(GBS) έχει εμφανιστεί πολύ σπάνια σε ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο έναντι της COVID-19 της Janssen.
Το GBS είναι μία σπάνια νευρολογική διαταραχή στην οποία το ανοσολογικό σύστημα του σώματος εσφαλμένα επιτίθεται σε νεύρα που εντοπίζονται στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τα συμπτώματα του GBS ποικίλλουν μεταξύ ήπιας αδυναμίας μέχρι σοβαρής παράλυσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι εν τέλει αναρρώνουν πλήρως ακόμη και από τα πιο σοβαρά συμπτώματα ενώ μερικοί ενδέχεται να συνεχίσουν να έχουν κάποιο βαθμό αδυναμίας.

Να αναζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα εάν αναπτύξετε συμπτώματα του GBS αφού εμβολιαστείτε με το εμβόλιο έναντι της COVID-19 της Janssen.

Τα συμπτώματα που πρέπει να προσεχθούν συμπεριλαμβάνουν:

Διπλωπία ή δυσκολία κίνησης των οφθαλμών
Δυσκολία στην κατάποση, την ομιλία ή τη μάσηση
Προβλήματα συντονισμού και αστάθεια
Δυσκολία στη βάδιση
Αίσθημα μυρμηγκιάσματος σε χέρια και πόδια
Αδυναμία στα άκρα, το στήθος ή το πρόσωπο
Προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστεως και λειτουργίας του εντέρου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Επικαιροποιημένη ενημέρωση ασφαλείας του εμβολίου έναντι της COVID-19 VAXZEVRIA

Η PRAC πρότεινε να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες του εμβολίου έναντι της COVID-19 VAXZEVRIA σχετικά με τον σπάνιο κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου Guillain-Barré και συνεχίζει την αξιολόγηση των αναφερόμενων περιστατικών Αυτοάνοσης θρομβοκυτοπενίας (ITP), Οξείας νευρορετινοπάθειας ωχράς κηλίδας (AMN) και Μυοκαρδίτιδας και Περικαρδίτιδας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Επικαιροποιημένη ενημέρωση ασφαλείας του εμβολίου COVID-19 VACCINE JANSSEN

Η PRAC πρότεινε να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες του εμβολίου COVID-19 VACCINE JANSSEN σχετικά με τον σπάνιο κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου Διαφυγής τριχοειδών και συνεχίζει την αξιολόγηση των αναφερόμενων περιστατικών Συνδρόμου Guillain-Barré (GBS), και Μυοκαρδίτιδας και Περικαρδίτιδας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Επικαιροποιημένη ενημέρωση ασφαλείας του εμβολίου έναντι της COVID-19 COMIRNATY

Η PRAC συμπέρανε ότι μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μπορεί να συμβούν σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις κατόπιν εμβολιασμού με Comirnaty και πρότεινε να επικαιροποιηθούν σχετικώς οι πληροφορίες του προϊόντος.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Επικαιροποιημένη ενημέρωση ασφαλείας του εμβολίου έναντι της COVID-19 SPIKEVAX

Η PRAC συμπέρανε ότι μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μπορεί να συμβούν σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις κατόπιν εμβολιασμού με SPIKEVAX (Moderna) και πρότεινε να επικαιροποιηθούν σχετικώς οι πληροφορίες του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με την Καθυστερημένη αντίδραση στο σημείο της ένεσης και την Αυτοάνοση θρομβοκυτοπενία (ITP)

Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΟΦ - ΕΜΑ,eof - ema