Απεργία στα ΚΕΠ: Κηρύχθηκε παράνομη, τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, έπειτα από προσφυγή των αρμόδιων υπουργείων.

«Παράνομη» κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, έπειτα από προσφυγή στη Δικαιοσύνη, από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Τα υπουργεία προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με πρόσχημα την προκήρυξη της απεργίας,

χθες Τετάρτη, μια ημέρα δηλαδή πριν την πραγματοποίησή της.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τους αρμόδιους Υπουργούς, προσέφυγε άμεσα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αιτούμενο την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης (άλλως καταχρηστικής), καθώς – εκτός των άλλων – δεν τηρήθηκε η νόμιμη προθεσμία γνωστοποίησης που πρέπει να προηγηθεί της απεργίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ αριθμόν 463/2021 απόφασή του αναγνώρισε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε και πραγματοποιείται σήμερα είναι παράνομη».

Μεταξύ των ζητημάτων που έβαζαν οι εργαζόμενοι ήταν οι «τραγικές ελλείψεις προσωπικού», η «προσθήκη πολλαπλών διαδικασιών που σχετίζονται με την πανδημία», η «αθρόα προσθήκη νέων διαδικασιών που διενεργούνται αποκλειστικά μέσω των ΚΕΠ» και «η προσέλευση πολιτών χωρίς ραντεβού με αποτέλεσμα τον συνωστισμό».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

1. Άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με τουλάχιστον 1000 άτομα έκτακτο προσωπικό, μέχρι να συσταθούν και να πληρωθούν αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού.2. Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των ΚΕΠ.

Από την πλευρά τους τα αρμόδια υπουργεία, απαντούν πως «οι απλουστεύσεις και οι ψηφιοποιήσεις διαδικασιών έχουν μειώσει σημαντικά τόσο τις επισκέψεις των πολιτών όσο και το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων στα ΚΕΠ, και ποτέ τα Υπουργεία δεν αρνήθηκαν το διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. επέλεξε συνειδητά να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες με μια απεργία παράνομη, χρησιμοποιώντας προσχηματικά αιτήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργία, ΚΕΠ, Κηρύχθηκε,apergia, kep, kirychthike