Πόθεν Έσχες: Αυτός είναι ο πιο «φτωχός» πολιτικός αρχηγός

Ο πιο φτωχός από τους πολιτικούς αρχηγούς, δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα ούτε θυρίδες σε τράπεζα, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο πιο... φτωχός εκ των έξι πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που κατέθεσαν πόθεν έσχες για το 2019.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, δηλώνει για το 2019

εισόδημα προερχόμενο από τη βουλευτική αποζημίωση ύψους 73.466 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 18.176 και μόλις 2,5 ευρώ από τόκους και μερίσματα.

Γιατί ο Δημήτρης Κουτσούμπας φαίνεται να παίρνει μεγαλύτερη βουλευτική αποζημίωση;

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, εμφανίζεται να παίρνει... μεγαλύτερη βουλευτική αποζημίωση από τους υπόλοιπους αρχηγούς, όμως όπως διευκρινίζει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο «Πόθεν Έσχες» όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) φορολογητέες ή μη, κάτι το οποίο ειναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης πόθεν έσχες».

Όπως ακόμα διευκρινίζει κάθε χρόνο το ΚΚΕ και ο γγ της ΚΕ του κόμματος, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα και πως τα υπόλοιπα χρήματα κατατίθενται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπως προβλέπεται ρητά και από το καταστατικό του.

Οι καταθέσεις και το αυτοκίνητο

Οι καταθέσεις του Δημήτρης Κουτσούμπα φτάνουν τις 4.000 ευρώ, ενώ εκείνες της συζύγου του, περίπου τις 10.000. Ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν στην κατοχή τους δύο ακίνητα σε Βοιωτία και Φθιώτιδα και ένα αυτοκίνητο που αποκτήθηκε στην τελευταία χρήση έναντι 4.000 ευρώ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα, ούτε και θυρίδες σε τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόθεν Έσχες, Αυτός,pothen esches, aftos