Ανατριχίλα και νέα σοκαριστικά στοιχεία για την 23χρονη Φαίη: Και τέταρτο πρόσωπο «στο κάδρο» της δολοφονίας

«Η Φωτεινή ήταν μονίμως χτυπημένη δηλαδή τα σημάδια της ήταν πάρα πολύ έντονα και φρέσκα τα περισσότερα στο πρόσωπο... Την τελευταία φορά που την είδα είχε πάρα πολλά σημάδια στην κοιλιά», ανέφερε γειτόνισσα της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια της σπιτονοικοκυράς, της μάνας και της αδελφής της.

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα όλο και πιο φρικιαστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον μαρτυρικό θάνατο που βρήκε η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου

στην Κυψέλη.

Χθες Πέμπτη οι 3 κατηγορούμενες - η μητέρα, η αδελφή και η 57χρονη σπιτονοικοκυρά της - οδηγήθηκαν ενώπιον της 15ης τακτικής ανακριτριας, που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον τους ενώ έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Ξυλοδαρμοί, απειλές, εξώθηση σε πορνεία και επαιτεία είναι κάποιες από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ η κοπέλα φέρεται να ήταν αναγκασμένη ακόμη και να πέφτει στις ρόδες εν κινήσει αυτοκινήτων για να διεκδικούν αποζημιώσεις οι γυναίκες που την εκμεταλλεύονταν.

Όπως διαπιστώθηκε, η σορός της Φαίης έφερε προθανάτιες κακώσεις, ενώ δεν υπήρχε παθολογικό υπόστρωμα στον θάνατό της.

«Το παιδί μου, πλέον όπου κι αν είναι όπως κι αν είναι, θα είναι ήρεμο και ήσυχο. Για αυτό πάλεψα 2 χρόνια, γι’ αυτό σωριάστηκα κάτω. Τώρα ήρθε η δικαίωση», είπε ο πατέρας της - ο μοναδικός που έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για δολοφονία και πάλεψε πολύ για να το αποδείξει.

Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, που ελέγχεται για τον θάνατο και άλλης γυναίκας που φιλοξενούσε, φέρεται να ήταν η μαστροπός της Φαίης. Την εξέδιδε για να παίρνει χρήματα και την ξυλοκοπούσε καθημερινά, την ώρα που μητέρα και η αδελφή της, αμέτοχες, έβλεπαν εκείνη και τα παιδιά της να υποφέρουν.

Τα σημάδια «φώναζαν» για βασανιστήρια αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα

Άνθρωπος κλειστός, που δεν έλεγε πολλά σε όσους την προσέγγιζαν. Οι μώλωπες σε πρόσωπο, χέρια και πόδια ωστόσο «φώναζαν» για τα βασανιστήρια που περνούσε. Ακόμη και τα τρία ανήλικα παιδιά της δέχονταν καθημερινά χτυπήματα. Όλοι το συζητούσαν, κανείς όμως δεν είχε δράσει αποτελεσματικά.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι όπου ζούσε, βρέθηκε η σορός της Φαίης, στην οδό Τύχης στην Κυψέλη, από έναν ιδιοκτήτη καφενείου. Ήταν μέσα σε κουβέρτα και από πάνω, αραδιασμένα σκουπίδια.

Με εισαγγελική εντολή τα παιδιά της 23χρονης απομακρύνθηκαν από το τοξικό περιβάλλον που ζούσαν και έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες δηλαδή πριν βρεθεί νεκρή, είχε αποβάλλει βιαίως το παιδί που κυοφορούσε από τα χτυπήματα που δεχόταν στην κοιλιά.

«Όταν εντοπίστηκε η Φαίη, 8 Οκτωβρίου του 2021 ως γυναίκα αγνώστων στοιχείων, δεν κυοφορούσε. Δεν μπορώ να πάρω θέση πόσο μηνών έγκυος ήταν το προηγούμενο διάστημα», είπε, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου, συμπληρώνοντας:

«Όταν προσήλθε στις 18 Αυγούστου του 2021 στο νοσοκομείο, είχε μια κάκωση σοβαρή, που χαρακτηρίζεται βαριά σωματική βλάβη, στον αριστερό της ώμο. Αποφεύχθη να γίνει ο ακτινολογικός έλεγχος γιατί ήταν έγκυος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν 2, 3 ή 5».

«Αν άνοιγαν τα στόματα, θα ζούσε»

Σύμφωνα με την κα Δημητριάδου, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 23χρονη κατέληγε στο νοσοκομείο χτυπημένη.

Όπως λέει η δικηγόρος, «αν γίνονταν ενέργειες εγκαίρως» η Φαίη σήμερα θα ζούσε. Η Κοινωνική Υπηρεσία, άλλωστε, «είχε επισκεφτεί το σπίτι της 57χρονης (σ.σ. σπιτονοικοκυράς) όπου διέμεναν όλες οι κυρίες αυτές. Εφόσον έγιναν οι καταγγελίες και μετά (…), η 57χρονη είχε ετοιμάσει αποσκευές και ήθελε δήθεν να φύγει. Για αυτό το κορίτσι (σ.σ. την Φαίη) δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σίγουρα αν γίνονταν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, η Φαίη θα ζούσε».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Βεραμόν, ιδιωτικός ερευνητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, υπογράμμισε την ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους, με αποτέλεσμα το «τεράστιο μπέρδεμα» που επικράτησε.

«Δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες οι υπηρεσίες δε συνεννοούνται σωστά μεταξύ τους και δεν υπάρχει ροή ώστε να μπορεί το σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Γίνεται ένα τεράστιο μπέρδεμα».

Πιθανή η εμπλοκή και άλλου προσώπου στη δολοφονία

Ο ερευνητής τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την υπόθεση, τα στοιχεία «χτυπούσαν καμπανάκι» ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθώς «μια σορός τυλιγμένη με κουβέρτα δε θα μπορούσε να είναι τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο».

Ο ιδιωτικός ερευνητής υπογράμμισε μάλιστα πως είναι πιθανή και η εμπλοκή άλλου ανθρώπου για τη μεταφορά της σορού στο σημείο που βρέθηκε.

«Μια εκτίμηση, πιθανότατα είναι ένας άνθρωπος ακόμα ο οποίος σίγουρα έχει συμβάλει σε όλο αυτό, έχει βοηθήσει να μεταφερθεί η σορός. Δε θα μπορούσε ένα άτομο να το κάνει αυτό».

#ΦΑΙΗ_ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΥ #ΚΥΨΕΛΗ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΕΛΑΣ #ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανατριχίλα, 23χρονη Φαίη,anatrichila, 23chroni faii