Η Super League... «μετακομίζει» στο Conference League

Η Πέμπτη 9 Νοεμβρίου δεν... θα μείνει και στην ιστορία για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, καθώς και οι 3 «εκπρόσωποι» της χώρας στο Europa League γνώρισαν την ήττα στις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 από τη Ρεν στη Γαλλία, ο Ολυμπιακός

με 1-0 από τη Γουεστ Χαμ στην Αγγλία, ενώ η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-2 εντός έδρας από τη Μαρσέιγ.

Και οι τρεις ομάδες πλέον βρίσκονται στην τρίτη θέση του ομίλου τους και με δύο αγωνιστικές να απομένουν, δεν είναι «παράλογο» να αναφέρουμε ότι είναι... ένα αποτέλεσμα μακριά από τα μπαράζ για τους «16» του Conference League.

Ρεαλιστικές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θα έχουν μόνο αν γίνει κάποια υπέρβαση (η οποία μεταφράζεται σε νίκη) την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις αναμετρήσεις:

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός ΑΕΚ - Μπράιτον

Σε περίπτωση νίκης, τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά. Εάν είμαστε λίγο πιο ρεαλιστές, η 6η αγωνιστική θα «κλειδώσει» την πρόκριση των ομάδων μας στα μπαράζ του Conference League:

Ολυμπιακός - Τόπολα Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα Άγιαξ - ΑΕΚ

Εάν οι τρεις ελληνικές ομάδες δεν χάσουν στην τελευταία αγωνιστική, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσουν στο Conference League, όπου ήδη ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκρισή του.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί για τον «δικέφαλο του Βορρά», είναι η θέση που θα καταλάβει στην βαθμολογία του ομίλου και σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την αναμέτρησης της Πέμπτης 30/11 στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ.

Οι ομάδες που βρίσκονται στην τρίτη θέση του Europa League μετά την 4η αγωνιστική: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Σπάρτα Πράγας, Στουρμ Γκρατς, Ουνιόν Σεν - Ζιλουάζ, Παναθηναϊκός, Σερβέτ, Μόλντε.

Οι ομάδες που βρίσκονται στην δεύτερη θέση του Conference League μετά την 4η αγωνιστική: Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αστάνα, Μπόντο Γκλιμτ, Άστον Βίλα, Φερεντσβάρος, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Νόρτζελαντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο γήπεδο της ΑΕΚ «Opap Arena».

#SUPER_LEAGUE #CONFERENCE_LEAGUE #ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ #ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΑΕΚ #ΠΑΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Super League,Conference League