«Βασίλισσες» του επί κοντώ – Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου (εικόνες – video)

Το χρυσό μετάλλιο τελικά κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη που πέρασε τα 4.85μΗ Νικόλ Κυριακοπούλου, που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης της υπερέβαλλε εαυτόν και πήρε το ασημένιο μετάλλιο

Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από ελληνες αθλητές στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κατάφεραν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες έλαμψαν στον τελικό του επί κοντώ και άφησαν άφωνη όλη την Ευρώπη.

Το χρυσό μετάλλιο τελικά κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη

στο επί κοντώ που πέρασε τα 4.85μ.

Ο ελληνικός θρίαμβος δεν σταματά εδώ, αφού δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης της υπερέβαλλε εαυτόν. Η 32χρονη αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη τα 4.55 μέτρα και με την πρώτη τα 4.45, 4.65, 4.70 και 4.75 επίδοση που της εξασφάλισε ουσιαστικά το μετάλλιο. Με δεύτερη επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.80 μέτρα εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο ενώ ήταν η κορυφαία επίδοσή της για φέτος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την προσφιλή τακτική της άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.65 μέτρα που πέρασε με την πρώτη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης πέρασε με την πρώτη και τα 4.75 και 4.80 μέτρα, ενώ είχε αφήσει και τα 4.70 στο ενδιάμεσο.

Στη μάχη των δύο Ελληνίδων αθλητριών για το χρυσό μετάλλιο η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.85 μέτρα «έδωσε» το χρυσό μετάλλιο στην Κατερίνα Στεφανίδη. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου έκανε το repeat, όντας η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η 28χρονη αθλήτρια μάλιστα πέρασε τα 4.85 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια, επίδοση που ήταν νέο ρεκόρ αγώνων. Παράλληλα η Στεφανίδη με το 4.85 ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο που ανήκε στην Ανζέλικα Σιντόροβα.

Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού στίβου, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα στις διεθνείς διοργανώσεις, τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 4.96μ, όπου όμως είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε τρία τα μετάλλιά της στη διοργάνωση, αφού είχε κερδίσει ασημένιο και το 2014 στη Ζυρίχη.

Η Ρωσίδα άλτρια που φάνταζε ως φαβορί πριν τον τελικό ωστόσο με άλμα στα 4.70 που πέρασε με την τρίτη έμεινε στην τέταρτη θέση. Στην τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Βρετανή Χόλι Μπράντσο με άλμα στα 4.75 μέτρα.

Τα αποτελέσματα του τελικού στο επί κοντώ

1.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.85μ

2.Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.80μ

3.Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία) 4.75μ

4.Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) 4.70μ

5.Νινόν Γκιγιόν-Ρομαρά (Γαλλία) 4.65μ

6.Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4.65μ

7.Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσια) 4.55μ

8.Μαρίνα Κιλίπκο (Ουκρανία) 4.45μ

9.Κάρολιν Χινγκστ (Γερμανία) 4.30μ

9.Αμαλί Σβαμπίκοβα (Τσεχία) 4.30μ

11.Όλγκα Μουλίνα (Ρωσία) 4.30μ

.Ελένη-Κλαούντια Πόλακ (Ελλάδα) Άκυρη

Keywords
Τυχαία Θέματα