Στον τελικό των 400μ. με σούπερ εμφάνιση η Μπελιμπασάκη – Πρόκριση και για Μπανιώτη στο ύψος

H Μαρία Μπελιμπασάκη προκρίθηκε στον τελικό των 400μ γυναικών, καθώς τερμάτισε 2η στον 1η ημιτελική σειρά του αγωνίσματος με 51.23, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο (7-12/8). Η Μπελιμπασάκη έφτασε στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία της καριέρας της και πλέον όλα είναι ανοικτά στον τελικό του Σαββάτου. Νικήτρια στη σειρά της ήταν η Βρετανίδα Λάβιαλ Νίελσεν με 51.21 (νέο ατομικό ρεκόρ) που… έκλεψε τη νίκη πάνω στον τερματισμό από την Μπελιμπασάκη. Η αθλήτρια από την Κρήτη

έχει ατομικό ρεκόρ 51.14.

Οι «8» του τελικού

Μαρία Μπελισμπασάκη (Ελλάδα)

Λάβιαλ Νίελσεν (Βρετανία)

Ίγκα Μπάουμγκαρτ (Πολωνία)

Άγκνε Σέρκσνιενε (Λιθουανία)

Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία)

Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία)

Μαντιεά Γκαφούρ (Ολλανδία)

Φλοριά Γκουεϊ (Γαλλία)

Πρόκριση και για τον Μπανιώτη στο ύψος

Ο Κώστας Μπανιώτης θα δώσει το παρών σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για 3η φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας άλτης μετείχε στον προκριματικό του ύψους κατά την 3η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Βερολίνο (7-12/8) και με 2.21μ εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει το Σάββατο (21.00).

Οι «12» του τελικού

Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα)

Ματέους Πρζιμπίλκο (Γερμανία)

Ντμίτρο Ντεμιάνουκ (Ουκρανία)

Τζιανμάρκο Τάμπερι (Ιταλία)

Σιλβέστερ Μπεντνάρεκ (Πολωνία)

Ντιοβέ Αμέλ (Γαλλία)

Μαξίμ Νεντασεακού (Λευκορωσία)

Άντρι Προτσένκο (Ουκρανία)

Έϊκε Όνεν (Γερμανία)

Αλπερέν Οκέτ (Τουρκία)

Ίλια Ιβάνιουκ (Ρωσία)

Λόικ Γκας (Ελβετία)

Αποκλείστηκε η Περισίδου

Εξαιρετική κούρσα έκανε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στην πρώτη ημιτελική σειρά των 110μ εμπόδια κατά την 3η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο (7-12/8), αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Η 26χρονη αθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς στην 3η συμμετοχή της στη διοργάνωση, τερμάτισε 3η σε 13.00, επίδοση που είναι η καλύτερη εφετινή της (είχε 13.04) και σημείωσε την 13η επίδοση των ημιτελικών.

Την πρώτη θέση στη σειρά της πήρε η Γερμανίδα κάτοχος του τίτλου Σίντι Ρόλεντερ με 12.83 και την 2η η Λευκορωσίδα Αλίνα Ταλάι με 12.96, η οποία είχε και την κορυφαία επίδοση από τις συμμετέχουσες στα ημιτελικά με 12.63. Την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών σημείωσε η Γερμανίδα Πάμελα Ντούτκιεβτς με 12.71.

Keywords
Τυχαία Θέματα