Στα… χαρακώματα ΠΑΟΚ και Σπαρτάκ Μόσχας για τους… δημοσιογράφους – Τι υποστηρίζει ο «Δικέφαλος του Βορρά» (εικόνα)

Μέγα θέμα έχουν γίνει στη Ρωσία οι ισχυρισμοί των δημοσιογράφων από την Μόσχα για επιθέσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα με τη Σπαρτάκ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Η ρωσική ομάδα με ανακοίνωση καταγγέλλει τον ΠΑΟΚ.

Ο

μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ελληνικής ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, μίλησε για το θέμα σε ρωσικά Μέσα, τονίζοντας ότι δεν το πιστεύει, αλλά ανέφερε πως θα κάνει έρευνα. Την δική της απάντηση έδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε έναν Ρώσο φωτογράφο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, Ρώσοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να περάσουν στις θέσεις τους μέσα από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με έναν απ’ αυτούς να κάνει χειρονομία στο συγκεντρωμένο πλήθος. Το εν λόγω περιστατικό έληξε με την επέμβαση της ασφάλειας του ΠΑΟΚ,

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σπαρτάκ Μόσχας αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ, υπήρξαν καταγγελίες από Ρώσους δημοσιογράφους, που ήταν διαπιστευμένοι για να καλύψουν το συγκεκριμένο ματς.
Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι πριν από την έναρξη του αγώνα, αρκετοί από αυτούς δέχθηκαν επίθεση, από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και συνέβη σε μια ζώνη όπου μόνο τα άτομα με διαπίστευση είχαν το δικαίωμα να είναι εκεί.
Στην παρούσα κατάσταση η Σπαρτάκ, σκέφτηκε ότι η παραμονή στη Θεσσαλονίκη για τους εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ δεν είναι ασφαλής, και τους έδωσε μια θέση στη πτήση τσάρτερ της αποστολής που επέστρεψε στη Μόσχα. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές και οι σχετικοί φορείς της UEFA θα δώσουν μια αντικειμενική νομική εκτίμηση για το περιστατικό».

Την δική του απάντηση στις σχετικές καταγγελίες ο Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας σε ρωσικά ΜΜΕ. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό, αλλά δεν πιστεύει ότι υπήρξε επίθεση. Έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει σχετική έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί το θέμα.

Πιο αναλυτικά δήλωσε: «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες είμαι συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και μόλις πριν μια ώρα προσγειώθηκα ξανά. Μου έστειλαν μια ενημέρωση για μια ένταση, αλλά δεν το πιστεύω και δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά σας υπόσχομαι πως θα το ερευνήσω. Για αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οπαδοί του ΠΑΟΚ θα επιτίθονταν σε δημοσιογράφους. Προφανώς θα υπήρξε κάποια πρόκληση. Οι Έλληνες στη βόρεια Ελλάδα αγαπάνε τους Ρώσους περισσότερο και από ό,τι τους αγαπάνε οι ίδιοι οι Ρώσοι».

Την δική της απάντηση έδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε έναν Ρώσο φωτογράφο, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα ενόψει της ρεβάνς με την Σπαρτάκ Μόσχας. Βλέπετε, προσπάθησε να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα ενόψει της ρεβάνς, λέγοντας διάφορα μυθεύματα κατά του Δικεφάλου.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε στον Ρώσο φωτογράφο ο οποίος έκανε λόγο για… ληστεία εις βάρος δημοσιογράφων της Σπαρτάκ, τονίζοντας πως: «Θα ήταν πιο σοφό να διασταύρωνες τις πληροφορίες σου προτού αρχίσεις να διαδίδεις ψευδείς χαρακτηρισμούς. Οι άνθρωποι της ασφάλειας μας προστάτεψαν έναν Ρώσο δημοσιογράφο που έκανε χειρονομίες στους οπαδούς μας πριν μπει στο γήπεδο και απομάκρυναν έναν κάμεραμαν που δημιουργούσε προβλήματα, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ».

@UEFA Russian journalists were attacked and robbed at the stadium entrance and at the press tribune inside the arena in Saloniki as @fcsm_official played with @PAOK_FC. Police and host club officials did nothing. Care to comment? Would Spartak be punished for something like that?

— Feldman (@EvgenyFeldman) 9 Αυγούστου 2018

It would be wiser to crosscheck your information before spreading false allegations. Our staff protected a Russian journalist who made gestures at the fans before entering the stadium and removed a cameraman who created problems possibly being under the influence of alcohol.

PAOK FC / ΠAOK (@PAOK_FC) 9 Αυγούστου 2018

Ιβάν Σαββίδης: Θα ταξιδέψω στη Μόσχα με τον ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στα ρωσικά ΜΜΕ και για αγωνιστικά θέματα. Αναφέρθηκε στην επική ανατροπή του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σπαρτάκ, στην απουσία του από το γήπεδο της Τούμπας, ενώ αποκάλυψε ότι θα δώσει κανονικά το «παρών» στον επαναληπτικό της Μόσχας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Μείνατε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;
«H Σπαρτάκ είναι καλή ομάδα, επομένως είμαι χαρούμενος για τη νίκη μας απέναντι της».
Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στον επόμενο γύρο;
«Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Επαναλαμβάνω δεδομένης της ποιότητας που έχει η Σπαρτάκ, έμεινα ικανοποιημένος από τη νίκη στην έδρα μας».
Γιατί δεν είδατε τον αγώνα από το γήπεδο;
«Έδωσα στον εαυτό μου μια υπόσχεση. Δεν θα μπω στο γήπεδο της Τούμπας μέχρι να λήξει η τιμωρία μου».
Στη ρεβάνς της Μόσχας θα δώσετε το παρών στο γήπεδο;
«Θα είμαι στη Ρωσία και στο γήπεδο με την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ. Δεν περιμένω πρόσκληση από τον ιδιοκτήτη της Σπαρτάκ Μόσχας».

Keywords
Τυχαία Θέματα