Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στην Ελληνική Κοινότητα Αιγύπτου

21:00 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ικανοποίηση προκάλεσε στην ελληνική παροικία της αιγυπτιώτικης πρωτεύουσας, η επιστολή που έλαβε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου από την γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη, σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η ελληνική πολιτεία για να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.

Μέτρα,

που έχουν σχέση με την παράταση της απόσπασης έντεκα εκπαιδευτικών (λόγω συνυπηρέτησης ή γάμου), από τις 25 απαιτούμενες θέσεις αλλά επίσης και με τη διατήρηση της οργανικής θέσης στην Ελλάδα, ένα θέμα που απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς που θα επιθυμούσαν να έρθουν να υπηρετήσουν στην Αίγυπτο.

Από την πλευρά του, στο άκουσμα των μέτρων αυτών, για τα οποία εξασφάλισε την υπόσχεση της πολιτείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «αμεσότητα αντίδρασης της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη και το συνεχές ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους «παράδειγμα προς μίμηση, για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει η Ελληνική πολιτεία τις παθογένειές της».

Από την πλευρά τους, «ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αλλά και οι γονείς των μαθητών, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών και προσωπικά στους κ.κ. Τζούφη και Κουΐκ, που κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα Ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ευελπιστώντας να βρεθεί μια ριζοσπαστική και οριστική λύση σε αυτό το επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο πρόβλημα», έγραψε απόψε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επικοινωνία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών είχε από τις προηγούμενες ημέρες και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννης Σιόκας, στον οποίον επίσης τονίστηκε ότι το Υπουργείο παιδείας προτίθεται να παρατείνει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, ενώ αναμένεται και να δημοσιευθεί άμεσα νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς που τυχόν θα ήθελαν να έλθουν να υπηρετήσουν στα ελληνικά σχολεία στη Χώρα του Νείλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα