Τα γλυπτά της Έιμι Γκρος κάνουν… νεύμα στη φύση

Κεντημένα στο χέρι με νήμα και χάντρες είναι τα γλυπτά με τα οποία η Έιμι Γκρος (Amy Gross) γνέφει στο φυσικό περιβάλλον.

Μέλισσες πάνω σε επιφάνειες από φύλλα, κερήθρες και βρύα. Πουλάκια ανάμεσα σε μανιτάρια κι άλλους μύκητες. Κανένα από τα υλικά της δεν τα έχει περιμαζέψει σε περιπάτους της η Έιμι, τα έργα της είναι καμωμένα στο χέρι από υλικά που προμηθεύεται σε καταστήματα ειδών ραψίματος και από νήμα, σύρμα και χαρτί.

«Το να κατασκευάζω αντικείμενα είναι ο δικός μου τρόπος να μετατρέπω τη σκέψη σε κάτι συμπαγές και πραγματικό» εξηγεί η, με έδρα τη νότια Φλόριντα, καλλιτέχνιδα.

«Δεν χρησιμοποιώ ποτέ στη δουλεία μου κάτι που ήταν κάποτε ζωντανό, δουλεύω μόνον με υλικά τα οποία έχουν παραχθεί. Μιμούνται ζωντανά πράγματα, αλλά δεν μαραίνονται ούτε πεθαίνουν. Είναι πολύ ανθρώπινη η επιθυμία να επιβραδύνεις ή να ελέγξεις την αποσύνθεση, να προσπαθείς να έχεις λόγο σε έναν ασταθή, ανεξέλεγκτο κόσμο αλλαγών», προσθέτει.

Η Γκρος συμμετέχει με έργα της σε ομαδική έκθεση υπό τον τίτλο «Μικρά Έργα, Μεγάλη Επίδραση», εγκαίνια της οποίας έγιναν στις 15 Νοεμβρίου, στην αίθουσα τέχνης Momentum Gallery, στην πόλη Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: amygross.com

Keywords
Τυχαία Θέματα