Στη φυλακή για δεκαετίες οι ληστές του «Creta Maris» στο Ηράκλειο

Ένοχοι για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο ξενοδοχείο «Creta Maris» του Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2015, καθώς και για άλλες ληστείες που είχαν διαπράξει από το 2012 έως και το 2015, κρίθηκαν χθες, Δευτέρα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτη δύο από τους συνολικά τέσσερις εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Στον 37χρονο Αρμένιο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για έξι ληστείες καθώς και για μία απόπειρα, αλλά και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 56 ετών και

τεσσάρων μηνών κατά συγχώνευση.

Στον 33χρονο από το Φόδελε Ηρακλείου, που κρίθηκε ένοχος για πέντε ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, εμπρησμό αλλά και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 38 ετών.

Το δικαστήριο έκρινε αθώα μία γυναίκα, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για υπόθαλψη εγκληματία.

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο από τα Ζωνιανά, η ποινική διαδικασία έχει ανασταλεί, καθώς παραμένει σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ληστείας στο ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα