Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη ενόψει του Ειδικής Συνόδου της ΕΕ για Τουρκία

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ για την Τουρκία που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη, να αναβλήθηκε για 1η και 2η Οκτωβρίου, λόγω κρούσματος κορονοϊού, ωστόσο οι διπλωματικές επαφές συνεχίζονται.

Ενόψει της Ειδικής Συνόδου για την τουρκική προκλητικότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου ενόψει της Ειδικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία.

Αναφορικά με την αναβολή της Ειδικής Συνόδου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, την Τρίτη (22/09) έγινε γνωστό ότι ένας υπάλληλος της ασφάλειας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον οποίο είχε στενή επαφή, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και για τον λόγο αυτό ο Σαρλ Μισέλ υποβλήθηκε σε τεστ.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο Σαρλ Μισέλ ήταν αρνητικός στο τεστ για κορονοϊό σε εξετάσεις που υποβλήθηκε την Δευτέρα (21/09), αλλά σεβόμενος τη βελγική νομοθεσία θα μπει σε εθελοντική καραντίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα