Κορονοϊός: Στα όρια οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας – Δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις, διαψεύδει η διοίκηση

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γιατροί και νοσηλευτές, αδυνατεί να περιθάλψει νέα κρούσματα κορονοϊού, λόγω της υποστελέχωσης αλλά και της έλλειψης υποδομών.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, όπως την περιέγραψαν οι γιατροί μετά από γενική συνέλευση που έγινε σήμερα, διαψεύδει η διοίκηση του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, υποσχόμενη, μάλιστα, νέες προσλήψεις, ενώ οι παραιτήσεις που υπέβαλαν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας

COVID, δεν έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αναφέρει:

«Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα. Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών. Το Νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είχε προηγηθεί

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό, οι γιατροί του Νοσοκομείου σε Γενική τους Συνέλευση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα, αποφάσισαν τη διακοπή της νοσηλείας των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού, κάνοντας λόγο για δραματικές συνθήκες εργασίας, λόγω της υποστελέχωσης αλλά και της έλλειψης υποδομών, μετά και από περιστατικά του νέου κορονοϊού.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι μέσα στο κλίμα πίεσης των τελευταίων εβδομάδων, άρχισαν και οι παραιτήσεις, αφού σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και γιατρό του Νοσοκομείου Νίκαιας Παναγιώτη Παπανικολάου, ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID.

Οι παραιτήσεις, ωστόσο, δεν έγιναν δεκτές όπως είπε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας, «με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID19», αφού σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό αγνοήθηκαν όλες οι εκκλήσεις που έκαναν εδώ και 1,5 μήνα όλοι οι φορείς του νοσοκομείου για κάλυψη των ελλείψεων.

Η κυβερνητική απάντηση

Σε ερώτηση σχετικά με το νοσοκομείο κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι το νοσοκομείο συνεχίζει να δέχεται περιστατικά καθώς και ότι η παραίτηση του διευθυντή δεν έγινε αποδεκτή. «Έχουμε δεσμευμένες 165 κλίνες και έχουμε αυξήσει τα νοσοκομεία τα οποία περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό. Η Νίκαια είχε 30 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού, 12 θετικούς και 18 ύποπτα κρούσματα. Το Σαββατοκύριακο οι 30 έγιναν 40, 30 θετικά και δέκα ύποπτα κρούσματα. Συνεχίζουμε, στηρίζουμε τα νοσοκομεία σε προσωπικό και ό,τι άλλο χρειάζεται, όπου χρειαστεί. Συνεχίζει να υποδέχεται περιστατικά και να διαχειρίζεται ύποπτα κρούσματα. Επίσης η παραίτηση του διευθυντή δεν έγινε αποδεκτή, άρα συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του», είπε συγκεκριμένα.

Αντίδραση από την αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας την απόφαση των γιατρών στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός αναφέρει ότι το αφήγημα των χιλιάδων προσλήψεων και της θωράκισης του ΕΣΥ καταρρέει και οι αντοχές της δημόσιας περίθαλψης εξαντλούνται. Σε ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα