Έμερι: Η Άρσεναλ είναι τo σπίτι και η οικογένεια του Οζίλ (εικόνες)

Μετά τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Μεσούτ Οζίλ και την γερμανική Ομοσπονδία, η Άρσεναλ δεν θέλει να… χάσει αγωνιστικά τον διεθνή μέσο και τον στήριξε. Ο Ουνάι Έμερι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σέβεται την απόφαση του να αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο εξαιτίας «ρατσισμού και έλλειψης σεβασμού» λόγω της τουρκικής καταγωγής του, όπως έχει δηλώσει σχετικά ο Γερμανός μέσος.

Ο Οζίλ ήταν ο στόχος της κριτικής για τις εμφανίσεις του στο απογοητευτικό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία,

καθώς και για τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Μάιο.
Οζίλ και Γκουντογκάν, που φωτογραφήθηκαν με τον Ερντογάν, αποδοκιμάστηκαν από Γερμανούς φιλάθλους στα παιχνίδι προετοιμασίας πριν ξεκινήσει το τουρνουά.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη (24/7) ότι η αντιμετώπιση του Οζίλ ήταν ρατσιστική και απαράδεκτη. Η απόφαση του 29χρονου να εγκαταλείψει την εθνική Γερμανίας έχει προκαλέσει συζητήσεις στη Γερμανία. «Είναι μια προσωπική απόφαση την οποία σέβομαι», δήλωσε ο Έμερι σε δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη μια μέρα πριν η Άρσεναλ αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης σε τουρνουά.

Ο Έμερι, ο οποίος τον Μάιο έγινε ο πρώτος νέος προπονητής των «κανονιέρηδων» μετά 22 χρόνια και την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ, δήλωσε ο Οζίλ νιώθει σαν στο σπίτι του με την Αρσεναλ. «Είμαστε σαν το σπίτι του, είμαστε σαν την οικογένειά του … Θα τον βοηθήσουμε να νιώθει καλά», πρόσθεσε ο Έμερι.

Ο Οζίλ δεν έχει σχολιάσει την απόφασή του, μετά την άφιξή του στη Σιγκαπούρη τη Δευτέρα με την Άρσεναλ. Η Άρσεναλ θα παίξει επίσης με την Παρί Σεν Ζερμαίν το Σάββατο στο τουρνουά.

Emery and Arsenal are fully behind Ozil pic.twitter.com/vj3K2GUudQ

Goal (@goal) 25 Ιουλίου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα