Το βρέφος που ξεψυχούσε στην αγκαλιά της μητέρας και άλλες ιστορίες που συγκλονίζουν

Το βρέφος που ξεψυχούσε στην αγκαλιά της μητέρας και άλλες ιστορίες που συγκλονίζουν 26.07.2018Ρεπορτάζ

Ξεχωριστές ιστορίες με τραγικό δυστυχώς τέλος έφερε στο φως της δημοσιότητας η «επόμενη μέρα» της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, όπου καθημερινοί άνθρωποι, η μοίρα των οποίων έγραψε να είναι στο επίκεντρο των εστιών της πύρινης λαίλαπας, αναγκάστηκαν να δώσουν άνιση μάχη με τα στοιχεία της φύσης.

Ιδιαίτερα συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας γυναίκας που επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του 72χρονου συζύγου της με κινητικά προβλήματα

και να κοιτάξουν και οι δύο κατάματα τον θάνατο, αντί να τρέξει να γλιτώσει τη ζωή της... Ακόμη, σαν σκηνή βγαλμένη από τον πιο αρρωστημένο εγκέφαλο είναι εκείνη που διαδραματίστηκε στο Μάτι όταν μια μητέρα έντρομη πήρε στην αγκαλιά της το έξι μηνών βρέφος και έτρεξε πανικόβλητη προς τη θάλασσα να σωθεί. Το μωρό όμως πέθανε από τις αναθυμιάσεις στη διαδρομή, χωρίς η ίδια να το καταλάβει. Στη συνέχεια, σφίγγοντας το άψυχο κορμί του παιδιού της, έφτασε στην παραλία, μπήκε στη θάλασσα και λιποθύμησε.

Εξίσου σοκαριστική είναι και η ανάρτηση ενός μάγειρα, του Παναγιώτη Κοκκινίδη, που όταν αντιλήφθηκε την πυρκαγιά έσπευσε να κάνει ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, γράφοντας: «Αν δεν γίνει ένα θαύμα, θα καεί πολύς κόσμος». Λίγη ώρα μετά ο ίδιος και η οικογένειά του κάηκαν ζωντανοί... Τέλος, ρίγη ανατριχίλας προκάλεσε η τραγική ιστορία μιας μητέρας που κλήθηκε να αναγνωρίσει τα απανθρακωμένα πρόσωπα των ανήλικων παιδιών της και του συζύγου της. Την εν λόγω ιστορία γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook ο γλωσσολόγος και πρόεδρος του Αρσακείου Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων της συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής της Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο στο Μάτι. Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα της φωτιάς.

Πιο τραγική φιγούρα, όμως, η μάνα που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα της Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα του Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα του συζύγου της! Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαμπινιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα