Στο πλευρό των πυρόπληκτων και ο ΣΕΓΑΣ – Στήριξη στα θύματα και από τον Καλάθη (εικόνες)

Ο ΣΕΓΑΣ στέκεται στο πλευρό των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Αποφάσισε, μάλιστα, να διαθέσει υπέρ τους μέρος των εσόδων που διαχειρίζεται από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του μαραθωνίου της Αθήνας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζοντας το σύνολο της οικογένειας του ελληνικού στίβου αποφάσισε μέρος των εσόδων του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης,

που χειρίζεται η ομοσπονδία από τον Μαραθώνιο Αθήνας του 2018 να κατατεθεί στο λογαριασμό της Κυβέρνησης για τη στήριξη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική».

****
Στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που «χτύπησαν» την Αττική βρίσκεται ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα. Συγκεκριμένα, ο ο ηγέτης του Παναθηναϊκού πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram μια φωτογραφία της ελληνικής σημαίας, αλλά και το σήμα του πένθους, δείχνοντας την στήριξή του προς τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.

****
Την ίδια ώρα, παραμένει στους αγνοούμενους από τις φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο πρώην πρωταθλητής του Παναθηναϊκού στο μοντέρνο πένταθλο Δημήτρης Τουρναβίτης, καθώς και η σύζυγος του, η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη. Ο αδερφός του Κώστας είναι ο τιμ μάνατζερ του τμήματος μοντέρνου πεντάθλου του Παναθηναϊκού.

****
Σε πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, καθώς ο Κώστας Αναστασάτος δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών. Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1937 και ήταν από τους πρώτους Έλληνες που αγάπησαν το μπάσκετ.
Έκανε καριέρα ως παίκτης στον Έσπερο Καλλιθέας και μετά την αποχώρησή του από την δράση το 1965, έγινε προπονητής. Ο Έσπερος αποτέλεσε και εδώ την πρώτη του ομάδα.

Ο Πανιώνιος την σεζόν 1973-74 ανέβηκε στην Α’ Εθνική υπό τις οδηγίες του Κώστα Αναστασάτου, ο οποίος το 1977 κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο Κώστας Αναστασάτος ως προπονητής του Ολυμπιακού το 1986 ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ μεταξύ άλλων εργάστηκε και στον Ιωνικό Νικαίας.
Ο εκλιπών ήταν ο προπονητής της ομάδας της Νίκαιας στο ματς με τον Άρη που έμεινε στην ιστορία από τη “μονομαχία” Παναγιώτη Γιαννάκη (73 π.) και του Νίκου Γκάλη (62π.). Επίσης, μεταξύ άλλων είχε συνεργαστεί με την ΑΕΚ, τον Πειραϊκό, τον Πανελλήνιο και τον Μίλωνα, ενώ το 1975 ανέλαβε την Εθνική Ανδρών και την Εθνική Παίδων, με την οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωμπάσκετ Παίδων του 1975. Τέλος, ο Κώστας Αναστασάτος είχε καθίσει στον πάγκο και της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού.

Ομάδες μπάσκετ αποχαιρέτησαν τον Κώστα Αναστασάτο.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει: «Η ΑΕΚ Β.C. συμμετέχει στο βαρύ πένθος για το χαμό του Κώστα Αναστασάτου και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Καλό Ταξίδι, Κόουτς».

Το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπογραμμίζει: «H KAE Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Κώστα Αναστασάτου και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

H KAE Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Κώστα Αναστασάτου και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Panathinaikos BC (@paobcgr) 26 Ιουλίου 2018

H KAE Ολυμπιακός αποχαιρέτησε μέσω διαδικτύου τον Κώστα Αναστασάτο κι εξέφρασε τα «θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αναστασάτου. Ο παλαίμαχος τεχνικός της ομάδας μας υπήρξε εργάτης τους αθλητισμού και του μπάσκετ, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές και τις αξίες του σε εκατοντάδες καλαθοσφαιριστές. Καλό ταξίδι κόουτς».

Keywords
Τυχαία Θέματα