Ατελείωτο θράσος από τη (μοιραία) Δούρου, που φτιάχνει «task force»

Ατελείωτο θράσος από τη (μοιραία) Δούρου, που φτιάχνει «task force»26.07.2018Πρόσωπα

Δύο ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής μέχρι στιγμής και ανάληψης των ευθυνών που της αναλογούν, η Περιφέρεια Αττικής και η επικεφαλής της Ρένα Δούρου εμφανίστηκαν και ανακοίνωσαν τη δημιουργία «task force» (δύναμη κρούσης) για την καταγραφή των αναγκών των δήμων που επλήγησαν.

Ορίζουν δε και σύμβουλο

υποστήριξης για να συνδράμει τη συγκρότηση της «task force».

Η έννοια της πρόληψης και η λέξη «συγγνώμη» για την αβελτηρία, την ανικανότητα και την ολιγωρία, που αποδείχθηκαν από την τραγωδία στην ανατολική Αττική, είναι άγνωστες για την περιφερειάρχη Αττικής, η οποία κρύβεται, όπως και η κυβέρνηση, πίσω από την κλιματική αλλαγή και τα καιρικά φαινόμενα τα οποία επικρατούσαν το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να πείσει η Περιφέρεια ότι βρίσκεται δίπλα στους δήμους που επλήγησαν, δύο ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, το γραφείο της Ρένας Δούρου ανακοίνωσε χθες στοχευμένες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε τη συγκρότηση «task force», αποτελούμενης από στελέχη της ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Αττικής και της ΜΟΔ Α.Ε. για την καταγραφή των αναγκών και τη στήριξη των δικαιούχων δήμων για τις πράξεις που διαχειρίζονται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης για την έκδοση στοχευμένων προσκλήσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με στόχο την αντιμετώπιση και αποκατάσταση προβλημάτων σε επιχειρήσεις, ιδιώτες και σε υποδομές κοινής ωφέλειας, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές. Τέλος, αποφάσισε την ενεργοποίηση συμβούλου υποστήριξης, μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ο οποίος θα συνδράμει την «task force» και τους δήμους που επλήγησαν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα διαχειριστικά και άλλα ζητήματα.

Keywords
Αναζητήσεις
ρενα δουρου
Τυχαία Θέματα