«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική – Πλημμύρες και προβλήματα στα Βόρεια Προάστια (εικόνες – video)

Κυρίως έχει πληγεί η Κηφισιά και το Μαρούσι και ακολουθούν τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια και η ΠεντέληΈχουν γίνει περισσότερες από 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτωνΟι περισσότερες κλήσεις αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών από Μαρούσι και Κηφισιά

Έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες πλήττουν την τελευταία ώρα την Αττική, με τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται στα Βόρεια Προάστια.

Κυρίως έχει πληγεί η Κηφισιά και το Μαρούσι και ακολουθούν τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια

και η Πεντέλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων. Οι περισσότερες κλήσεις, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών από Μαρούσι και Κηφισιά.

Παράλληλα, διακόπηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.

Ειδικότερα, έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία. Ωστόσο, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία νωρίς το απόγευμα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκληθεί σε Μαρούσι, όπου πλημμύρισε υπαίθριο πάρκινγκ, και Κηφισιά, ενώ μικροπροβλήματα υπήρξαν και σε Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Εκτός από την Αττική, η κακοκαιρία θα πλήξει τις επόμενες ώρες την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Καραμέρος: Περισσότερα από 350 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στο Μαρούσι

«Τουλάχιστον 350 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ενώ πάρα πολλά υπόγεια καταστήματα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ευτυχώς δεν υπάρχει κανένας εγκλωβισμένος μέσα σε αυτοκίνητο γιατί 150 αυτοκίνητα είναι το ένα πάνω στο άλλο», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στον Real FM.

«Είναι όλοι ασφαλείς, δεν έχουμε θύματα», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Γιώργος Καραμέρος σημείωσε πως: «τα ρεματάκια των τριών και πέντε μέτρων που έχουν δίπλα πολυκατοικίες, αμαξοστάσια, επιχειρήσεις, τελείωσαν. Εδώ θέλει σοβαρή παρέμβαση, να ξηλωθούν πολυκατοικίες, να απαλλοτριωθούν περιουσίες, να ανοίξουν τα ρέματα και τα ποτάμια. Τελείωσε το παραμύθι».

Πατούλης: Αποκλειστικά υπεύθυνη για την πλημμύρα στο Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

Την ευθύνη για την πλημμύρα στο Μαρούσι απέδωσε στην Περιφέρεια Αττικής, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. «Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς. Αντίθετα τονίζει, «διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει». Ο κ.Πατούλης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει «επιτέλους το έργο για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

Keywords
Τυχαία Θέματα