Άμεσες πλέον οι διασταυρώσεις στοιχείων των πωλήσεων καυσίμων από πρατήρια

Την απόφαση με την οποία οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και την προμήθεια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν,

υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Τα δεδομένα αυτά, θα διαβιβάζονται σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, ανά ταμειακή μηχανή, για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών σε ημερήσια βάση.

«Η διασταύρωση των δεδομένων είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε η Φορολογική Αρχή να ανιχνεύει περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίας καυσίμων καθώς η πάταξής τους αποτελεί σταθερό και αταλάντευτο στόχο της κυβέρνησης» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα