Αυτός είναι ο μακελάρης της Καλιφόρνια – Πρώην πεζοναύτης, γνωστός στις αρχές για μικροεπεισόδια (εικόνες)

Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, ονομαζόταν ο 28χρονος που σκότωσε 12 ανθρώπους μέσα σε κατάμεστο μπαρΠυροβολούσε στην τύχη τα θύματά τουΤα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνισταΣυλλυπητήρια του ελληνικού ΥΠΕΞ

Ο άνδρας που σκότωσε 12 ανθρώπους μέσα σε ένα μπαρ στο προάστιο Θάουζαντ Όουκς του Λος Άντζελες ήταν ένας πρώην πεζοναύτης, γνωστός στις αστυνομικές αρχές της περιοχής για την εμπλοκή του σε διάφορα μικροεπεισόδια τα τελευταία χρόνια.

Ο ύποπτος, που αυτοκτόνησε μετά την πράξη του, ονομαζόταν Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ και ήταν 28 ετών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Βεντούρα, Τζεφ Ντιν.

“Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν τα κίνητρά του” είπε ο σερίφης, διευκρινίζοντας ότι “δεν υπάρχει καμία ένδειξη” ότι ήθελε να βλάψει συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στο μπαρ.

Ο σερίφης αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του είχε “πολλές επαφές” με τον Λονγκ τα τελευταία χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2015 ο βετεράνος πεζοναύτης είχε δεχτεί επίθεση σε ένα άλλο μπαρ ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα. Τον περασμένο Απρίλιο, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, έπειτα από κλήση που έλαβαν, συζήτησαν μαζί του και, διαπιστώνοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν αλλοπρόσαλλη, κάλεσαν ψυχολόγους να τον εξετάσουν. Τελικά όμως οι αρχές δεν βρήκαν κανένα λόγο για να τον συλλάβουν ή να διατάξουν την εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική και τον άφησαν στο σπίτι του.

Η αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τον σερίφη, είχε την εντύπωση ότι ο Λονγκ έπασχε κατά πάσα πιθανότατα από μετατραυματικό στρες.

#BREAKING: Sheriff’s Dept. Suspect in California bar shooting identfied as 28-year-old Ian David Long. Sheriff talks about previous contact with suspect pic.twitter.com/2JRv9RFp8H

— WBZ | CBS Boston News (@wbz) 8 Νοεμβρίου 2018

Η στιγμή του αιματηρού περιστατικού

Ο Λονγκ φαίνεται ότι πυροβολούσε στην τύχη τα θύματά του μέσα στο μπαρ, χρησιμοποιώντας μόνο ένα Glock 21 των 45 χιλιοστών, που είχε αγοράσει νόμιμα.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times που επικαλείται πληροφορίες αστυνομικών πηγών, έπεσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο μπαρ στις 23.30 όταν ο χώρος ήταν γεμάτος από νέους που συμμετείχαν στη φοιτητική βραδιά και άνοιξε πυρ με ένα μαύρο περίστροφο, πριν πυροδοτήσει καπνογόνα που ξεκίνησαν μία πυρκαγιά, για να συνεχίσει έπειτα να πυροβολεί.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο του μπαρ την ώρα της επίθεσης. Το συγκεκριμένο μπαρ οργάνωνε φοιτητικές βραδιές κάθε Τετάρτη. Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας από 21 έως 26 ετών.

BREAKING: Report of multiple people shot in Thousand Oaks, California pic.twitter.com/UpBtQo83pE

— Al Boe – BREAKING NEWS (@AlBoeNEWS) 8 Νοεμβρίου 2018

Συλλυπητήρια του ελληνικού ΥΠΕΞ

Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε στην Καλιφόρνια, καθώς και την αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε στην Καλιφόρνια, καθώς και την αλληλεγγύη μας στον Αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας @USEmbassyAthens», αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

We express our most sincere condolences to the families and loved ones of the victims of the atrocious #CaliforniaShooting incident & our undivided solidarity to the American people and its government in fighting against all forms of violence @USEmbassyAthens @StateDept https://t.co/kVrJZ1ZcHv

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 8 Νοεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα