Αυτός είναι ο Τσιτσιπάς μέσα από τα μάτια των γονιών του (εικόνες)

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στον χώρο του τένις. Οι αγώνες του, οι επιδόσεις του, οι δηλώσεις που κάνει, συγκεντρώνουν την προσοχή και το ενδιαφέρον. Ο νεαρός έλληνας πρωταθλητής, δημιουργεί νέους οπαδούς και φέρνει το τένις πιο κοντά σε ανθρώπους που δεν το παρακολουθούσαν.

Το «Sport360» επέλεξε να τον γνωρίσει καλύτερα και να τον παρουσιάσει, όχι κάνοντας μία συνέντευξη μαζί του, κάτι που άλλωστε είχε συμβεί στο παρελθόν, αλλά πραγματοποιώντας μία μεγάλη συζήτηση με τους γονείς του, Απόστολο και Τζούλια.

Προκειμένου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, να «ανακαλύψουν», πώς ο 20χρονος Έλληνας, έχει αυτή την ώριμη σκέψη και φιλοσοφία, με τον ίδιο να δηλώνει πως θέλει να συναντήσει τον Δαλάι Λάμα, ενώ ονειρεύεται να κερδίσει το Wimbledon.

«Λίγα λεπτά συνομιλίας με τους γονείς του, Απόστολο, ο οποίος είναι ο προπονητής του και Τζούλια, που ήταν κορυφαία Σοβιετική τενίστρια στη δεκαετία του 1980 και είναι επίσης προπονήτρια, μπορεί να εξηγήσει τα πάντα γρήγορα», σημειώνει το «Sport360» για τον Στέφανο Τσιτσιπά, Νο 15 στον κόσμο, χαρακτηρίζοντας τον «μοναδικό».

«Έξω από το γήπεδο, ο Τσιτσιπάς ξοδεύει το χρόνο του επεξεργαζόμενος τις ιδιαίτερες ταξιδιωτικές του διαδρομές (το κανάλι του στο YouTube έχει περισσότερους από 10.000 συνδρομητές) και ανεβάζοντας τις φωτογραφίες του στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram,. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «εξερευνητής του κόσμου» και «αφηρημένος φωτογράφος». Παίρνει στιγμιότυπα από όλες τις πόλεις που επισκέπτεται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και καταγράφει τις θέσεις του με εμπνευσμένα αποσπάσματα ή φιλοσοφικές παρατηρήσεις».

I don’t think tennis works this way even in traditional format, Andrey…

“Tsitsipas is top 15 and Munar is, I think, 80, 90 in the world, which looks like normally Tsitsipas supposed to win, like, not easy but with confidence, and the match was so close”https://t.co/EznIvRb347

— Oleg S. (@AnnaK_4ever) 7 Νοεμβρίου 2018

«Είμαι πιο πρακτική από εκείνον», είπε η μητέρα του, Τζούλια, στο «Sport360» στο Μιλάνο. Ο σύζυγός της, Απόστολος, διαφωνεί γρήγορα: «Ακόμα και σε πρακτικά πράγματα πρέπει να έχεις μια συγκεκριμένη φιλοσοφία για τα πάντα. Εάν θέλεις να βρεις την αλήθεια, πρέπει να έχεις μερικές ερωτήσεις και να λάβεις κάποιες απαντήσεις. Πώς θα βρεις την αλήθεια; Δεν είναι εύκολο να την βρεις. Είμαστε άνθρωποι, πρέπει να ξέρουμε τι υπάρχει. Μερικές φορές είμαστε με τον σωστό τρόπο, μερικές φορές με τον λάθος, αλλά σίγουρα πρέπει να βρούμε την αλήθεια, πρέπει να έχουμε σκοπό ζωής. Εάν δεν έχεις, είναι δύσκολο. Μου ζήτησε ακόμη και να κάνουμε ένα ίδρυμα. Έκανε ήδη μια εκστρατεία κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Βοήθησε πολλούς ανθρώπους, αν και δεν είχε τα χρήματα για να το κάνει.

Προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τον κόσμο. Και το έκανε. Και εκείνη την εβδομάδα ήμουν μαζί του. Ξόδευε 10 ώρες την ημέρα προσπαθώντας να κάνει αυτήν την δουλειά, προσπαθώντας να στείλει τα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ήταν δύσκολο λόγω της κρίσης, οι λογαριασμοί των τραπεζών μπλοκαρίστηκαν και προσπαθούσε μέσω των σχέσεων που είχε μέσω της ATP. Ήταν καταπληκτικό. Έπρεπε να παίξει ημιτελικό ενάντια στον Ζβέρεφ στην Ουάσινγκτον και ήταν μια ώρα πριν στον υπολογιστή του, προσπαθώντας να κάνει αυτήν την δουλειά. Και στη συνέχεια πήγε στο Τορόντο και προσπαθούσε ακόμα να το κάνει και τελικά το κατάφερε πριν παίξει τον τελικό στο τουρνουά. Είναι μοναδικό να βλέπεις από ένα νέο άτομο να είναι τόσο αποφασιστικό και να μην φοβάται τις ευθύνες. Αυτό είναι καλό για την κοινωνία. Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι νέοι παίκτες, οι νέοι άνθρωποι θα εμπνευστούν από αυτόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα