Πρίγκιπας Harry: Δήλωσε ότι δεν νιώθει ασφαλής να επιστρέψει στην Αγγλία

16:00 22/2/2022 - Πηγή: InStyle

Όταν ο δούκας και η δούκισσα του Sussex πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από το Παλάτι και να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, έχασαν και το δικαίωμα της αστυνομικής προστασίας στην Αγγλία. Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, ο πρίγκιπας Harry ταξίδεψε στη γενέτειρά του και κυνηγήθηκε από παπαράτσι κατά την έξοδό του από εκδήλωση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν νιώθει πλέον ασφαλής να επιστρέψει εκεί μαζί με τα παιδιά του, τον Archie και τη Lilibet.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση
στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexi Lubomirski (@alexilubomirski)

Εδώ και αρκετό καιρό κάνει προσπάθειες, ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη προστασία για τον ίδιο και την οικογένειά του, σε περίπτωση ενός τέτοιου ταξιδιού. Ωστόσο, το αίτημά του έχει ήδη απορριφθεί από την κυβέρνηση. Δεν είχε λοιπόν άλλη επιλογή παρά να κινηθεί νομικά.

“Το αίτημα αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως o αιτών δε νιώθει ασφαλής όταν είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένων των συνθηκών της ασφάλειάς του, που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 2021 και θα συνεχίσουν να ισχύουν, αν αποφασίσει να επιστρέψει. Και φυσικά, είναι περιττό να πούμε πως θέλει να επιστρέψει για να δει την οικογένεια και τους φίλους του, να συνεχίσει να υποστηρίζει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που σημαίνουν πολλά για εκείνον. Το σημαντικότερο απ’ όλα, αυτό είναι και πάντα θα είναι το σπίτι του” δήλωσε στην κατάθεσή του ο πρίγκιπας Harry στο Ανώτατο Δικαστήριο, μέσω της δικηγόρου του, Shaheed Fatima.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prince Harry (Info) (@harry.dukeofsussex)

Keywords
Τυχαία Θέματα