Είναι δυνατόν, το τζίντζερ να βοηθάει στο να μακρύνουν τα μαλλιά;

12:00 22/2/2022 - Πηγή: InStyle

Το τζίντζερ είναι μεγάλο κομμάτι της Ασιατικής κουζίνας. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν τσάι ή να το βάλετε σε χυμούς, έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε τις αντιφλεγμονώδεις δυνατότητες του και την ιδιαίτερη γεύση του.

Έχετε αναρωτηθεί αν αυτό ταιριάζει και στη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Πολλοί χρήστες στο TikTok λένε ναι. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το χειροποίητο σπρέι ή η πάστα από φρέσκο τζίντζερ δεν βοηθάει μόνο στο να μακρύνουν τα μαλλιά τους, αλλά και στο να διαχειριστούν την τριχόπτωση!

@twinnemom1 #ginger #gingerroot #extremehairgrowth #gingeroil #dandriff #itchyscalp #itchyscalpcare
♬ TUNDAH FIYAH – Tobe Nwigwe @askdebbieabouthair DIY ginger hair oil for hair growth #learnontiktok #tiktokpartner #foryou #minivlog #healthyhair ♬ Lifeline (Instrumental) – BLVKSHP

Κι εμείς αναρωτιόμαστε, υπάρχει κάποια επιστημονική βάση σ’ αυτή την τεχνική;

Μελέτες αναφέρουν πως το τζίντζερ όχι μόνο δεν βοηθάει στο να μακρύνουν τα μαλλιά, αλλά ίσως έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οπότε, μη βιάζεστε να φτιάξετε το δικό σας σκεύασμα, γιατί δεν θα βοηθήσει. Για πιο μακριά και δυνατά μαλλιά, εμπιστευτείτε καλύτερα τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, που έχουν παρασκευαστεί σωστά και όχι σε μια κουζίνα.

Ως αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό, το τζίντζερ φαίνεται να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για το τριχωτό της κεφαλής, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δηλαδή, αν έχετε ερεθισμούς, κοκκινίλες ή σπυράκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, μόνο τοπικά!

Σε κάθε περίπτωση, ο δερματολόγος θα είναι πάντα ο ειδικός για έξτρα συμβουλές στο τριχωτό, σε περιπτώσεις τριχόπτωσης ή όποια άλλη σχετική απορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα